Actief rondom het grootste meer van Tirol: de Achensee

De turkooisblauwe Achensee ligt schitterend verborgen tussen het fascinerende berglandschap van het Rofan- en Karwendelgebergte. In de bergen en op het water zijn maar liefst vijftig verschillende sporten te beoefenen.

Door Achensee Tourismus
Gepubliceerd 12 mei 2021 15:18 CEST
Uitzicht over de Achensee met Alpengasthuis Karwendel op de voorgrond.

Uitzicht over de Achensee met Alpengasthuis Karwendel op de voorgrond.

Foto door Achensee Tourismus

Welkom bij het grootste meer van Tirol: de perfecte plek voor een actieve buitenvakantie.

Opladen gaat in de natuur rondom de fjordachtige Achensee van negen kilometer lang, gelegen in de Oostenrijkse regio Tirol, als vanzelf. Vanaf je ligstoel bij het buitenzwembad kijk je uit over de indrukwekkende bergtoppen die je omringen. Neem een verfrissende duik in het meer of ontspan met een massage of wellnessbad in een van de ruim dertig spavoorzieningen.

Wandeling op de westelijke oever van de Achensee voor de Gaisalm op de Mariensteig.

Foto door Achensee Tourismus

Toch is het lastig om stil te zitten in deze omgeving, met ruim vijfhonderd kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes door de gebergtes, en een enorm aanbod aan andere outdooractiviteiten. Wat dacht je van kitesurfen, klettersteigen, paragliden, zeilen, suppen, trailrunnen, mountainbiken of golven? Vier avonturen rondom de Achensee die je niet mag missen.

1. De 5-toppen Klettersteig

De vakantieregio Achensee kent in totaal acht via ferrata-routes in het Rofan- en Karwendelgebergte. Een van de spectaculairste is de 5-toppen Klettersteig of via ferrata die klimmers naar de vijf bergtoppen rond het meer brengt: de Haidachstellwand, Rosskopf, Spieljoch, Seekarspitze en Hochiss. Dit parcours in het Rofangebergte is met bijna twee kilometer een van de langste in de Alpen.

2. Fietstoer rondom het meer

Rond de Achensee vind je 250 kilometer aan officiële fiets- en mountainbikeroutes: van gemoedelijk tot zeer uitdagend. In voor een rustig tochtje? De gemakkelijkere fietspaden leiden langs de oever van het meer naar een van de romantisch gelegen zijdalen of naar bekende alpenweiden, die ook vanuit de dorpen gemakkelijk te bereiken zijn. Op zoek naar een uitdagendere route? Er zijn talloze mountainbiketrails door de bergen in allerlei moeilijkheidsgraden. Echte fanatiekelingen gaan voor de Kandwendel-rondrit: een route van vier etappes en in totaal 305 kilometer met een stijging van bijna zevenduizend meter.

Mountainbikers op de Feilkopf in Pertisau am Achensee.

Foto door Achensee Tourismus

3. Tubing over de Rissbach-rivier

Wat is er verfrissender op een zonnige hete zomerdag dan in een grote rubberband in een wetsuit de rivier afzakken in een stortvloed aan kristalhelder water? Op de Rissbach-rivier beleef je een outdoorervaring van topklasse wanneer je in een band naar beneden racet over een bulderende stroom aan verkoelend water. Er is keuze uit twee routes in verschillende moeilijkheidsgraden: kies voor de ontspannen route – geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar – en dobber ontspannen over de rivier of kies voor de uitdagende tubingroute met meerdere uitdagende stroomversnellingen – geschikt voor goede zwemmers vanaf 16 jaar.

4. Wandelen: het meerdaagse Karwendel-circuit

Een prachtige driedaagse tocht is het Karwendel-circuit, aan de westoever van de Achensee. Deze route – enkel geschikt voor ervaren bergbeklimmers – loopt dwars door het natuurpark van het gelijknamige gebergte: het grootste aaneengesloten beschermde natuurgebied van de Noordelijke Kalkalpen. Het is een uitdagende tocht met voornamelijk rode en zwarte paden. Beklim verschillende imposante bergen en kijk neer op de Achensee uit verschillende perspectieven.

Op zoek naar meer inspiratie voor outdooravonturen in de vakantieregio Achensee? Lees hier verder.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio
Reizen
Verborgen parels in het Berner Oberland: 5 tips
Reizen
Beleef de Indian summer in het Zwitserse Wallis
Reizen
Laat je inspireren door 4 Zwitserse avonturiers uit de Wallis

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.