Comfortabel en voordelig naar Oostenrijk: neem de nachttrein

Stel je voor: je wordt wakker, je ontbijt wordt geserveerd, je geniet van het uitzicht en de zonsopgang door het treinraam en even later sta je zonder gedoe in het centrum van je favoriete stad. Een droom? Nee hoor, zo reis je met de ÖBB Nightjet.

Door ÖBB Personenverkehr AG
Gepubliceerd 12 mei 2021 15:14 CEST
Zoevend door de nacht naar Oostenrijk met de Nightjet.

Zoevend door de nacht naar Oostenrijk met de Nightjet.

Foto door ÖBB Personenverkehr AG, Harald Eisenberger

Met de ÖBB Nightjet, de nachttrein die tussen Nederland en Oostenrijk rijdt, reis je ’s nachts om de volgende ochtend heerlijk uitgerust en ontspannen aan te komen op je bestemming. De trein stopt midden in het centrum van Wenen en Innsbruck: ideaal voor stedentrips en vakantiereizen, zonder de stress van een lange autoreis.

De ÖBB Nightjet.

Foto door ÖBB Personenverkehr AG, Harald Eisenberger

Gezinsvriendelijk reizen

Afhankelijk van je comfortwensen kies je of je de nacht doorbrengt in een slaapwagen, couchetterijtuig of zitrijtuig. Reis je met je gezin of vrienden en wil je de coupé niet met vreemden delen? Geen probleem, dan boek je gewoon een privécompartiment in de ÖBB Nightjet – comfortabel en met veel ruimte voor jullie zelf. Vanuit je privécoupe spelen je kinderen (al dan niet samen met hun ouders) eindeloos ‘Ik zie wat jij niet ziet’ uit het raam – kleine kans dat ze op de Nightjet lastigvallen met ‘Wanneer zijn we er nou’-vragen. Áls ze al wakker kunnen blijven: dankzij de cadans van de trein op de rails en alle indrukken voor bedtijd vallen ze vast en zeker moeiteloos in slaap.

Ontdek het relaxte, stressvrije reizen met de ÖBB Nightjet. Leun achterover, maak het je gemakkelijk en geniet van een diner en – desgewenst – een slaapmutsje als afsluiter.

Reizigers op het perron bij de ÖBB Nightjet.

Foto door ÖBB Personenverkehr AG, Harald Eisenberger

Praktische informatie

De nachttrein vertrekt normaal gesproken dagelijks om 19.30 uur vanuit Amsterdam of Utrecht naar Wenen en Innsbruck. Let op: vanwege de reisbeperkingen door de coronapandemie rijdt de ÖBB Nightjet momenteel niet. De dienstregeling wordt naar verwachting vanaf eind mei 2021 hervat.

Wil je alvast boeken voor deze zomer? Geen probleem! Naast de reguliere terugbetalingsvoorwaarden hanteert de ÖBB momenteel soepele boekingsvoorwaarden voor tickets van en naar risicogebieden.

Meer informatie of direct boeken?

Veilig reizen met de ÖBB Nightjet

De veiligheid van passagiers en medewerkers staat centraal bij ÖBB Nightjet. De oppervlakken en de sanitaire voorzieningen in de trein worden regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd. Alle compartimenten in de drie categorieën kunnen ook als eigen privécoupé worden geboekt om privacy te kunnen garanderen.

Verder gelden veel van de gebruikelijke maatregelen, waaronder de volgende:

Vóór de reis

Was of desinfecteer je handen grondig voordat je aan de reis begint.
Bewaar tijdens het wachten op het station voldoende afstand.

In het stationsgebouw en op het perron wordt het aangeraden een mond- en neusmasker te dragen.

Laat voordat je instapt andere passagiers uitstappen en neem daarbij voldoende afstand in acht.

Tijdens de treinreis

In de ÖBB Nightjet is het dragen van mond- en neusbescherming verplicht, tenzij je verblijft in een eigen compartiment zonder medepassagiers uit een ander huishouden.

Met de nachttrein naar Oostenrijk? Lees hier verder en boek direct.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio
Reizen
Verborgen parels in het Berner Oberland: 5 tips
Reizen
Beleef de Indian summer in het Zwitserse Wallis
Reizen
Laat je inspireren door 4 Zwitserse avonturiers uit de Wallis

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.