Koasa Trail: een langeafstandswandelroute door de bergen van Tirol

Wandel via goed bewegwijzerde berg- en bospaden door alpenweiden, over hoge bergtoppen en langs romantische bergmeren, klim langs watervallen, ravijnen en kloven. Welkom in St. Johann in Tirol: een gebied dat je bij voorkeur te voet ontdekt.

Door Austria
Gepubliceerd 12 mei 2021 15:17 CEST
Verken de prachtige Kitzbüheler Alpen te voet.

Verken de prachtige Kitzbüheler Alpen te voet.

Foto door Sportalpen

In de Oostenrijkse regio St. Johann in Tirol beleef je zomerse dagen het beste in de bergen: in de Kitzbüheler Alpen of tijdens een meerdaagse wandeling door de veelzijdige natuur van de regio bijvoorbeeld. Zo combineert de langeafstandswandelroute de Koasa Trail de verschillende natuurtaferelen in een van de mooiste landschappen van Tirol. In vijf dagen leg je 86 kilometer en 4.700 hoogtemeters af. Van kloven tot watervallen: elke dag wacht er weer een nieuw landschappelijk hoogtepunt en zie je de Wilder Kaiser-berg uit een ander perspectief. Loop met ons mee over de vijf etappes.

Een familiewandeling in Harschbichl.

Foto door Mirja Geh Photography

De eerste etappe: gemzen en kluizenaars

De eerste etappe loopt via de Niederkaiserkamm – de vriendelijke uitlopers van het Kaisergebergte – van St. Johann naar Gasteig. Bij de kluizenarij Einsiedelei Maria Blut, die al 300 jaar door kluizenaars wordt bewoond, maak je de eerste tussenstop. Daarna volg je het wandelpad met houten treden steil omhoog naar de hoogbarokke Gmail-kapel (917 m). Met een beetje geluk zie je gemzen over de hellingen klauteren. Van daaruit vervolg je de weg naar het dorpje Griesenau, de eindbestemming van deze dag.

Etappe 2 van de Koasa Trail.

Foto door Sportalpen

De tweede etappe: het Kaiserbachtal

Dag twee van de Koasa Trail begint in het ongerepte Kaiserbachtal. Eenmaal dieper in de vallei, word je omringd door de ruige toppen van de Wilder Kaiser. Ervaren bergbeklimmers kunnen het zwarte pad naar Stripsenkopf nemen, waarmee je ongeveer 45 minuten aan je wandeltijd toevoegt. Een klein paviljoen op de top biedt een 360-graden-uitzicht op de omliggende bergen. De volgende stop is de Feldberg, op 1813 meter boven zeeniveau, waarna je via een smal pad afdaalt naar de Fischbachalm, waar de tuin met banken en ligstoelen lonkt.

De derde etappe: de duivel op het spoor

Vanaf het dorp Griesenau wandel je via een mooi gemengd bos naar de Stubenalm, een charmante berghut op een prachtig grasplateau dat bekend staat om zijn lekkere kazen. Loop verder naar de legendarische Teufelsgasse bij Kirchdorf: een labyrint dat wordt omsloten door donkere rotswanden. Volgens de legende heeft de duivel dit labyrint aan gangen in de rotsen gehakt, om zondaars op een dwaalspoor te brengen. Na een lange tocht over idyllische weilanden daal je af naar Erfendorf.

Klimmen in St. Johann in Tirol.

Foto door Mirja Geh Photography

De vierde etappe: van ravijn tot almen

De volgende dag loopt de route door de indrukwekkende Grießbachklamm. Via hangbruggen en houten planken wandel je door het ravijn, gevuld met snelstromend turquoise water en verwassen rotsformaties, omhoog naar het almgebied. Vergeet niet te stoppen bij de twee brullende watervallen die je onderweg tegenkomt. De etappe wordt afgesloten met een wandeling over de Baumoosalm richting de 1.506 meter hoge Baumooskogel, een top met een kruis vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt.

De Eifersbacher-waterval.

Foto door Sportalpen

De vijfde etappe: het luide geraas van de waterval

De laatste etappe van de Koasa Trail loopt via bloeiende hellingen en smalle bospaden naar de Eifersbacher-waterval. Al van enige afstand hoor je het luide geraas van de waterval, via een uitkijkplatform bekijk je ze van dichtbij. Na de klim richting de 1996 meter hoge berg de Kitzbüheler Horn volgt ten slotte de welverdiende afdaling via de Stanglalm naar Oberndorf.

Meer wandel- en outdooravonturen in St. Johann in Tirol? Lees hier verder.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio
Reizen
Verborgen parels in het Berner Oberland: 5 tips
Reizen
Beleef de Indian summer in het Zwitserse Wallis
Reizen
Laat je inspireren door 4 Zwitserse avonturiers uit de Wallis

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.