Outdoortip: een (e-)bike-en-hike-tocht om dit Oostenrijkse dal

Nog outdoorinspiratie nodig voor deze zomer? Ga op avontuur in het schilderachtige Oostenrijkse dal Montafon, waar je bijvoorbeeld een elektrische fietstocht combineert met een wandeltocht vol spectaculaire uitkijkpunten.

Door Montafon Tourismus GmbH
Gepubliceerd 19 mei 2021 10:48 CEST
Zomer in Montafon.

Zomer in Montafon.

Foto door Montafon Tourismus GmbH, Daniel Zangerl

Tussen de bergketens Verwall, Silvretta en Rätikon ligt een bijzondere plek: een prachtig dal, even divers als de bergketens die het schilderachtig omlijsten. Welkom in Montafon, gelegen in het zuiden van Vorarlberg: de meest westelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk. Van romantische bergweiden, idyllisch gelegen berghutten, stille almen en kristalheldere bergmeren tot het ruige met gletsjers bedekte hooggebergte: Montafon heeft het allemaal.

Elektrische fietstocht en wandeltour

In de zomer nodigen de bergen van de Montafon uit om eropuit te trekken. Zo ontdek je enkele van de mooiste uitzichten tijdens een (e-)bike-en-hike-tocht naar de top van de 2.074 meter hoge Muttjöchle, de trots van Montafon. Te voet en op de fiets ontdek je de pracht van het beschermde natuurgebied Verwall, terwijl je geniet van panoramische uitzichten. Samen met bikeguide Markus ga je naar het schilderachtige Wasserstubental, waar je vanuit het dorpje Silbertal per e-mountainbike bergopwaarts trekt.

De fietsroute loopt via de Untere en Obere Wasserstubenalpe naar het bergstation van de Sonnenkopf Bahn in het naburige Klostertal. Daar mag de fiets even bijkomen. Vanaf hier gaat de tocht te voet verder naar de top. Na een gemoedelijke wandeltocht van ongeveer een uur kom je aan op de 2.074 meter hoge top van de Muttjöchle, waar je wordt beloond met een waanzinnig panoramisch uitzicht over de bergketens Rätikon, Verwall en Silvretta en de Lechtaler Alpen.

Je terugweg verloopt via de dezelfde route. Vergeet dan niet even te stoppen op de Obere Wasserstubenalpe om de beroemde ‘Montafoner Sura Kees’ te proeven: een zure melkkaas die hier op de alm wordt gemaakt. De tocht duurt in totaal zo’n zeven uur, waarin je 44 kilometer aflegt en 1500 hoogtemeters trotseert.

Bike- en hiketocht naar de Muttjöchle.

Foto door Montafon Tourismus GmbH, Schruns WOM Medien

Andere outdooractiviteiten in Montafon

Maar natuurlijk heeft het Montafon nog veel meer te bieden voor natuuraanbidders en outdoorliefhebbers. Tijdens het zogenaamde ‘Waldbaden’ (woudbaden) – de wellness van het bos – in Gargellen bijvoorbeeld, ervaar je de kracht van de natuur met al je zintuigen. Je voelt de ongelooflijke rust die uitgaat van het Gargellner-bergwoud.

Liever de bergen in? Maak een stevige wandeltocht van 9,3 kilometer langs verschillende meren naar de schilderachtig gelegen Alpguesalpe. Het is een flink eind om er te komen, maar zeker de moeite waard. De tocht duurt in totaal ongeveer vier uur. Wie het graag hogerop zoekt, komt ook aan zijn trekken op het klimpad naar de Gargellner Köpfe. Na een flinke klim word je beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht over het omringende berggebied.

Tot slot wil je als avonturier een gletsjertocht in de Silvretta niet missen. Tijdens een begeleide wandeling langs de Vermuntgletsjer kun je het ‘eeuwige ijs’ van heel dichtbij ervaren. Echte alpinisten gaan via de ijsvelden van de Ochsental-gletsjer door naar de top van de Piz Buin, met 3.312 meter de hoogste berg van Vorarlberg. Je vervelen bestaat niet in Montafon.

Meer weten over outdooravonturen in Montafon? Lees hier verder.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio
Reizen
Verborgen parels in het Berner Oberland: 5 tips
Reizen
Beleef de Indian summer in het Zwitserse Wallis
Reizen
Laat je inspireren door 4 Zwitserse avonturiers uit de Wallis

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.