5 avontuurlijke uitstapjes in Wallis

Het bergachtige kanton Wallis leent zich bij uitstek voor spannende hikes en avonturen vol adrenaline. Vijf tips ter inspiratie.

Uitzicht op de Almagelhorn.

Foto door Zwitserland Toerisme, Matyas Fabian
Door MySwitzerland
Gepubliceerd 21 jul. 2021 14:42 CEST
Wandel door de Dalaschlucht via een spectaculaire stalen steiger.

Wandel door de Dalaschlucht via een spectaculaire stalen steiger.  

Foto door Zwitserland Toerisme, Marco Schyder

1. Ontdek de kracht van water

Door de indrukwekkende Dalaschlucht loopt een zeshonderd meter lange en vier meter boven de rivierbedding gebouwde stalen loopsteiger, een indrukwekkende staalconstructie, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Aan weerszijden wijzen bruine roeststrepen op de rotswanden van de kloof op het ijzergehalte van het warme water dat uit barsten in de rotsen van de kloof loopt. Het duurt veertig jaar voordat het water uit de warme bron het aardoppervlak bereikt. De kracht van het water openbaart zich bij de 35 meter hoge waterval, waar een hangbrug naartoe gaat. Via twee trappen kom je bij de bovenloop van de Dalaschlucht, vanwaar een officiële wandelroute je terugbrengt naar Leukerbad.

Ontdek hier meer.

Verken de bergen en dalen van het Saasdal.

Foto door Zwitserland Toerisme, Matyas Fabian

2. Wandel over een bijna vergeten route  

In het Saasdal liggen de hoogste bergen van Zwitserland en wandelaars kunnen zich hier uitleven op wandelpaden met een totale lengte van meer dan 350 kilometer. Het dal is uitgangspunt voor de mooiste wandeltochten naar de vierduizend meter hoge toppen. Een van de bijzonderste is een bijna vergeten wandelpad dat over bergen en langs meren leidt, vanuit Kreuzboden boven Saas-Grund en Saas-Balen over ongebaand terrein en via ladders naar de afgelegen Grubenalp met de drie bergmeren. Wandelgids Lori Bigler neemt bezoekers zonder hoogtevrees graag mee.

Ontdek hier meer.

Een korte wandeling van net geen kilometer door de natuur met onderweg stops om een aantal yoga-oefeningen uit te voeren, dat is het unieke yogapad van Veysonnaz, midden in het lariksenbos van Magrappé.

Foto door My Switzerland

3. Ontspanning en energie in het bos.

Een korte wandeling van net geen kilometer door de natuur met onderweg stops om een aantal yoga-oefeningen uit te voeren, dat is het unieke yogapad van Veysonnaz, midden in het lariksenbos van Magrappé. Onderweg  leer je hier aan de hand van de zeven posten voor concentratie, kracht, ontspanning en heroriëntatie, de vier elementen in een inspirerende natuurlijke omgeving kennen. Tussen de bomen, en met de bijzondere waterloop van de Suone op een steenworp, kom je tot rust en laad je op. Yogamatten zijn verkrijgbaar bij Veysonnaz Toerisme.

Ontdek hier meer.

Canyoning: klauteren en zwemmen door kloven en rivieren.

Foto door Niels Ebel

4. Waterpret met adrenalinekick

Canyoning is een watersport waarbij deelnemers wandelen, klauteren, klimmen, springen, abseilen en zwemmen door kloven waardoor water stroomt. In Champéry is de rivier de Chavalet een perfecte plek voor canyoning. De kloof is veilig voor beginners, maar heeft ook uitdagende glijbaantjes, sprongen en stroomversnellingen. Ook de ontzagwekkende Roc Coupé Canyon in Grand Paradis is een ronduit spectaculaire plek voor canyoning. Hier genieten zowel beginners als gevorderden van actie in een prachtige omgeving met indrukwekkende afdalingen.

Ontdek hier meer.

Goudkoorts? Beproef je geluk in Gondo.

Foto door Zwitserland Toerisme, Jan Geerk

5. Ga goudzoeken

De oude Stockalperweg leidt door het beuken- en berkenbos in ongeveer veertig minuten naar het gebied van de legendarische goudmijn van Gondo. Hier zochten Romeinen, burgers en gelukszoekers de afgelopen eeuwen naar goud en tegenwoordig kunnen bezoekers onder leiding van ervaren goudzoekers naar het gele metaal speuren. In het goudzoekersdorp bij Gondo staan goudzoekers gehuld in grote laarzen en gewapend met schoppen en pannen in de rivier om hun geluk te beproeven. In de Zwischebergenvallei leer je ook over de goudmijngeschiedenis van Gondo en ervaar je zelf hoe de goudkoorts geweest moet zijn.

Ontdek hier meer.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Deze familie woont in een zelfgemaakte dome binnen de noordpoolcirkel
Reizen
Buiten het kader: aflevering 1
Reizen
Dartworp: Door het hart van Wallonië
Reizen
6x ontsnappen aan de winterse kou doe je op Curaçao
Reizen
Kustwacht Caribisch Nederland: over het programma

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.