Zeldzaam fossiel van vervaarlijke krokodilachtige ontdekt in Brazilië

Het prehistorische reptiel uit het Trias speelde waarschijnlijk een verrassend actieve rol in zijn ecosysteem.

Spectaculair fossiel van vroege vleesetende dinosauriër ontdekt

Het bijna volledig intacte skelet behoort tot een roofdier dat gedurende het Trias aan de top van de voedselpiramide stond en op de voorlopers van de moderne zoogdieren jaagde.

Deze aapjes beleven al zo'n 3000 jaar hun eigen ‘steentijd’

Hoewel het er niet naar uit ziet dat kapucijnapen binnenkort op dezelfde manier als wij gereedschap gaan gebruiken, blijkt de soort nu wel “een eigen archeologische geschiedenis” te hebben, volgens onderzoekers.

De mooiste zomertrips voor 2018

Of je nu op zoek bent naar avontuur op de steppen of een hangmat naast de zee – hier volgen de mooiste bestemmingen voor deze zomer.

Wilde dieren uitgebuit voor selfies in de Amazone

Een exclusief onderzoek van National Geographic toont aan dat dieren in de havensteden van de Amazone lijden onder ‘selfie-safari’s’. 
Brazilië

Reizen naar Brazilië: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Brazilië op een rij.
Brazilië

Bij de cataratas van Iguaçu

Ik maak momenteel een reis door Brazilië en volg een route die Nederlanders vaker afleggen: Rio de Janeiro, de Iguaçuwatervallen, Bonito en de Pantanal. Hoewel ik heb genoten van de stranden en het uitgaansleven in Rio, en eindelijk zelf heb kunnen...
Brazilië

Brazilië: Het groene paradijs

Honderden kaaimannen, prachtige blauwe ara’s en luidruchtige brulapen. Na 25 jaar kan Annelies Hoogenboom, bestemmingsspecialist bij Talisman travel design, nog steeds geen genoeg van Brazilië krijgen.
Brazilië

Brazilië krijgt erotisch pretpark

Het woord pretpark krijgt opeens een andere betekenis met de komst van ErotikaLand in Brazilië.
Brazilië

Natuurlijk Brazilië

De Pantanal, Bonito en Iguaçu: dit is Brazilië in optima forma.
Brazilië

Reiswijzer: Mato Grosso (do Sul), Brazilië

Traveler maakte een magische natuurreis door de Pantanal in Brazilië. Laat je inspireren door deze tips en praktische informatie.
Brazilië

Highlights Brazilië

Ga duiken bij de archipel Fernando de Noronha, wandel door het regenwoud van de Amazone, ga op safari in de Pantanal of bezoek een van de onvergetelijke feesten in Rio de Janeiro. Een reis door Brazilië kent veel hoogtepunten.
Brazilië

Christus de Verlosser krijgt een make-over

Het iconische standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro slijt. Blikseminslagen, regen en roest eisen hun tol op het gesteente, daarom krijgt het beeld dit jaar een facelift.