Hyena’s trokken ooit door Noordpoolgebied, blijkt uit fossielen

De prehistorische roofdieren moeten een wolharige vacht hebben gehad die ’s zomers en ’s winters van kleur veranderde, zodat ze meer succes hadden in de jacht op kariboes en mammoeten.
Stop met plastic

Canada wil wegwerpplastic vanaf 2021 verbieden

Volgens premier Justin Trudeau gaat het verbod waarschijnlijk tassen, rietjes, bestek, borden en roerstaafjes van plastic omvatten.

Artistieke foto’s tonen de harde realiteit van dierensmokkel

De producten die de douane bij de Canadese grens in beslag neemt, variëren van boekensteunen van zebrapoten tot ivoren kettingen. Fotograaf Christine Fitzgerald legde ze vast.

Sensationele foto’s van de herfst, gemaakt door drones

Luchtfoto’s gemaakt met drones leggen de pracht van de herfst vast, van Canada tot Litouwen.
Canada

Uitrazen in Toronto

Heb je het gevoel dat het je allemaal even te veel wordt? Wil je niets liever dan uit frustratie dingen stuk maken? Dan is de Rage Room in Toronto iets voor jou!
Canada

Canada: I ♥ Toronto

Toronto is méér dan een smeltkroes: de stad is een trots mozaïek van 240 cultureel diverse wijken. Wij zoomen in op het bruisende West End.
Canada

7 must do’s in Vancouver

De film ‘Fifty Shades of Grey’ onderschrijft de bijnaam van Vancouver: Hollywood North. De stad aan de westkust van Canada, in British Columbia, is het decor voor menige filmproductie.
Canada

Canada: Het groene paradijs

Groot, bergachtig en leeg: West-Canada is de ultieme bestemming voor reizigers die actief willen genieten van de natuur.
Canada

Reizen naar Canada: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Canada op een rij.
Canada

Canada opent deels autovrije fietsroute van 24.000 kilometer

In 2017, precies op tijd voor Canada’s 150ste verjaardag, opent de langste fietsroute ter wereld: The Great Trail!
Canada

Canada is jarig: Dromen in Banff

Het is tijd om de gelukzaligheid van de Rocky Mountains te ervaren. Laat je verrassen in het Canadese Banff. Een natuurgebied waarvan je hart sneller gaat kloppen.
Canada

Canadees eiland zoekt inwoners

Geld hebben ze niet te bieden, wel veel grond, banen en een rustig leven te midden van de natuur in een hechte gemeenschap. Als je verhuist naar Cape Breton Island krijg je een baan en een stuk grond cadeau!
Canada

Reiswijzer: West-Canada

De nationale parken in West-Canada vormen een groen paradijs, waar de meren gevuld zijn met wilde zalm en de grizzlyberen regeren over de bossen.
Canada

Nieuwe attractie: per zipline over de Niagara Falls

Een droom komt uit voor wie de Niagara Falls vanuit de lucht wil zien. Vorige week opende de MistRider-zipline, waarmee je langs de watervallen vliegt. Snelheden lopen op tot 80 kilometer per uur.