Zeven overwinningen voor wilde dieren in 2018

Dit jaar waren er belangrijke mijlpalen en lichtpuntjes voor olifanten, neushoorns, walvissen en andere bedreigde soorten.

Strijd om ‘rijkste scheepswrak ter wereld’ barst los

Het wrak van de San José bevat een lading die misschien wel twintig miljard dollar waard is. De bergers die het recht om het schip op te graven claimen, stuiten op nieuwe obstakels.

Dit is het meest volgepakte eiland op aarde

Vanaf Cartagena is het twee uur varen naar een Colombiaans eiland ter grootte van twee voetbalvelden, waar wegen ontbreken en gezinnen bovenop elkaar leven.

Wilde dieren uitgebuit voor selfies in de Amazone

Een exclusief onderzoek van National Geographic toont aan dat dieren in de havensteden van de Amazone lijden onder ‘selfie-safari’s’. 
Colombia

Reiswijzer: La Candelaria, Bogotá

Bogotá verandert razendsnel en wil zich met de opkomst van Europese accommodaties en restaurants als wereldstad tonen. Maar Colombia’s hoofdstad blijft ook volstrekt zichzelf, vooral in de oude wijk La Candelaria.
Colombia

Highlights Colombia

Van mysterieuze ruïnes in de Colombiaanse jungle tot aan spierwitte palmstranden en prachtige koloniale steden aan de Caribische kust. Dit zijn de highlights van Colombia!
Colombia

Magisch Colombia: in het voetspoor van Gabriel García Márquez

De Caribische kust van Colombia, de geboortestreek van de schrijver Gabriel García Márquez, vormt de achtergrond van veel van zijn literaire werk. Traveler reisde door het land van zijn jeugd.

Ecuador en Colombia houden hun grens spannend

Grensplaatsjes zijn meestal saai en kleurloos. De douane passeren en gaan, is doorgaans de gedachte die in je opkomt. Maar het Colombiaanse Ipiales en het Ecuadoriaanse Tulcán weten hun gezamenlijke grensovergang spannend te houden.
Colombia

Colombia: Renaissance in Bogotá

Colombia’s hoofdstad laat een duister verleden achter zich en begint zelfbewust aan een nieuwe toekomst.
Colombia

48 uur in Bogotá

Bogotá, de hooggelegen hoofdstad van Colombia, gold in de jaren tachtig als een gewelddadige plek. Tegenwoordig is het echter een aantrekkelijke bestemming vol musea, imposante architectuur en moderne restaurants.