De nijlpaarden van Pablo Escobar: goed voor het milieu?

De ‘cocaïnenijlpaarden’ van Colombia’s voormalige drugsbaron zorgen voor ophef in het land, maar de meningen zijn verdeeld over de vraag wat er met de dieren moet gebeuren.

Klompvoetkikker blijkt na dertig jaar niet uitgestorven

Een inheemse gemeenschap in Colombia beschouwt de amfibie met zijn kenmerkende witte stippen als een heilig dier. Onlangs gaven ze toestemming om de kikker opnieuw aan de wereld te tonen.

Drie keer over land: sterke verhalen van vrouwelijke reizigers

Hoe je de spanning van het avontuur ontdekt in China, België en Colombia.

Schatverhalen lokten plunderaars naar ‘Verloren Stad’ van Colombia

Toen plunderaars hun pijlen richtten op Teyuna, de oude hoofdstad van de Tairona, haastten archeologen zich om deze bewaarplaats van het verleden van Colombia te redden.

Gelijke strijd: hoe vrouwen een steeds grotere rol krijgen in het leger

Overal ter wereld groeit het aantal vrouwen in de frontlinie, of het nu is als vredessoldaat of guerrillastrijder.

Zeven overwinningen voor wilde dieren in 2018

Dit jaar waren er belangrijke mijlpalen en lichtpuntjes voor olifanten, neushoorns, walvissen en andere bedreigde soorten.

Strijd om ‘rijkste scheepswrak ter wereld’ barst los

Het wrak van de San José bevat een lading die misschien wel twintig miljard dollar waard is. De bergers die het recht om het schip op te graven claimen, stuiten op nieuwe obstakels.

Dit is het meest volgepakte eiland op aarde

Vanaf Cartagena is het twee uur varen naar een Colombiaans eiland ter grootte van twee voetbalvelden, waar wegen ontbreken en gezinnen bovenop elkaar leven.

Wilde dieren uitgebuit voor selfies in de Amazone

Een exclusief onderzoek van National Geographic toont aan dat dieren in de havensteden van de Amazone lijden onder ‘selfie-safari’s’. 
Colombia

Reiswijzer: La Candelaria, Bogotá

Bogotá verandert razendsnel en wil zich met de opkomst van Europese accommodaties en restaurants als wereldstad tonen. Maar Colombia’s hoofdstad blijft ook volstrekt zichzelf, vooral in de oude wijk La Candelaria.