Vreemde pterosauriër met ongebruikelijk veel tanden ontdekt

Dit prehistorische dier met merkwaardig donkere botten behoort tot een geheel nieuw geslacht van vliegende reptielen, dat is vernoemd naar het ‘Huis Targaryen’ uit de tv-serie Game of Thrones

Raadselachtige voorwerpen ontdekt op oudste slagveld van Europa

Al decennialang proberen archeologen erachter te komen welke partijen tegen elkaar vochten aan het riviertje Tollense, zo’n 3300 jaar geleden. Met de opgraving van een ongebruikelijke depotvondstis het raadsel rond de veldslag nog groter geworden.

Botten onthullen ‘onzichtbare’ sociale lagen in prehistorische huishoudens

DNA- en isotopenanalyses van de botten van mensen die 4.000 jaar geleden in Beieren leefden, laten verrassende verbanden zien tussen boerenhoeves uit de Bronstijd in Europa.

Wat zat in prehistorische babyflesjes? Dat is nu bekend.

Uit een analyse van opgegraven drinkbekertjes blijkt dat sommige baby’s met diermelk werden gevoed, mogelijk als noodoplossing.

Wie waren de eerste Europeanen?

Nieuw genetisch onderzoek naar resten van de eerste bewoners van Europa laat zien dat het continent een smeltkroes is, met oeroude bloedlijnen van immigranten uit Afrika, het Midden-Oosten en de Russische Steppe.

Breng een bezoek aan het kasteel van Frankenstein

In dit beroemde griezelverhaal lopen mythe en werkelijkheid door elkaar heen.

Gouden paardenkop geeft twist aan Romeinse geschiedenis

Het vergulde beeld van een paardenkop en andere ontdekkingen suggereren dat de Romeinen een verrassende relatie hadden met stammen aan de noordgrens van het Rijk.
Milieu

Zijn Europese bosbranden het gevolg van klimaatverandering?

De hittegolf die Europa teistert, heeft de vegetatie uitgedroogd en daardoor kwetsbaarder gemaakt voor natuurbranden.
gesponsord

Luther en 500 jaar Reformatie

Plannen voor een cultuurreis? Duitsland is rijk aan religieus erfgoed.
Duitsland

Veggie en vegan uit eten in Berlijn

In Berlijn kun je kiezen uit heel veel hotspots om lekker uit eten te gaan, ook als je vegetarisch of vegan wil eten. Zes tips voor je volgende citytrip naar Berlijn!

Bevrijdingsroute: van Zuid-Engeland tot Berlijn

Het erfgoed van de Tweede Wereldoorlog ligt voor ons – zowel geografisch als historisch gezien – een stuk dichterbij, maar kan een even indrukwekkende en leerzame reis naar het verleden opleveren.
Duitsland

Berlijn tovert oude metrolijn om tot kilometerslang fietspad

Fiets van de ene kant naar de andere kant van Berlijn zonder te stoppen voor rode stoplichten en met onderweg tijd voor een biertje bij een Biergarten. Dit plan voor een nieuw fietspad maakt van Berlijn een echte fietsstad!
Duitsland

Berlijn brengt de Hunger Games tot leven

Een oud vliegveld, een voormalige energiecentrale en verlaten dorpjes veranderen op het grote doek in de post-apocalyptische wereld van de Hunger Games.
Duitsland

Blabla... Op naar Hamburg

Goedkoop vervoer in Europa? BlaBlaCar.nl kan een oplossing bieden. Verslag van een lift naar Hamburg.