Nieuwe bladvingergekko’s ontdekt op afgelegen vulkaan

Een grootschalige poging om alle soorten reptielen op de Galápagoseilanden te identificeren, heeft tot de ontdekking van drie nieuwe soorten bladvingergekko’s geleid. Eén ervan wordt al met uitsterving bedreigd.

Upgrade je zomer met deze 15 tripjes

Fiets, wandel en duik de geschiedenis in met deze avonturen geschikt voor alle leeftijden.

Nieuwe kikkersoort is gewapend met speciale klauw

De “buitengewone” amfibie uit Ecuador gebruikt zijn bijzondere lichaamsdeel waarschijnlijk om roofdieren – en zelfs medekikkers – met steek- en schaafwonden af te schrikken.

Nieuwe ontdekking over de geschiedenis van chocola

Lange tijd werd gedacht dat cacaobonen zo’n 4.000 jaar geleden in Meso-Amerika werden ontdekt en gedomesticeerd. Maar de boon blijkt een interessantere voorgeschiedenis te hebben.

Sporen van verdwenen samenleving ontdekt in ‘ongerepte’ jungle

Diep in de nevelwouden van de Quijos-vallei in Ecuador bloeide lang geleden een bijzondere landbouwcultuur, die daarna plotseling verdween. Maar in een meertje is het verhaal van deze samenleving bewaard gebleven.
Ecuador

De schommel aan het einde van de wereld

Schommelen op 2600 meter hoogte zónder extra veiligheidsmaatregelen. Dat is geen kinderspel meer.
Ecuador

Highlights Ecuador

Van de Galápagoseilanden tot een actieve vulkaan in het Andesgebergte. Ecuador is klein, maar heeft tal van highlights!
Ecuador

Het Midden van de Wereld

Ten noorden van Quito in Ecuador ligt La Mitad del Mundo, een monument dat de evenaar markeert. Het ‘Midden van de Wereld’ werd in 1936 opgericht ter gelegenheid van het tweehonderdjarig jubileum van de Franse Geodetische Missie...

Ecuador en Colombia houden hun grens spannend

Grensplaatsjes zijn meestal saai en kleurloos. De douane passeren en gaan, is doorgaans de gedachte die in je opkomt. Maar het Colombiaanse Ipiales en het Ecuadoriaanse Tulcán weten hun gezamenlijke grensovergang spannend te houden.
Ecuador

Citytrip Quito: Het aroma van Ecuador

Waar de liefde voor het land door de maag gaat. Journalist Maartje de Gruyter neemt je mee op een culinaire reis door de hoofdstad van Ecuador, Quito.