Veel erfgoed loopt zelfde risico als Notre-Dame

Experts waarschuwen ervoor dat er in de hele wereld honderden beroemde monumenten zijn die niet goed worden beveiligd tegen brand en andere gevaren.
Stop met plastic

Het regent microplastic

Wetenschappers hebben in een afgelegen berggebied ontdekt dat grote hoeveelheden van de minuscule plasticdeeltjes uit de lucht neervallen.
Frankrijk

Wijnpretpark opent in Bordeaux

In Frankrijk zijn achtbanen ingeruild voor kwalitatieve wijnen, met de opening van La Cité du Vin: ’s werelds eerste wijnpretpark.
Frankrijk

10x Franse kaasroutes

Berghellingen, vruchtbare weiden en vochtige grotten bieden de ideale omstandigheden voor de vele smakelijke kazen die in Frankrijk worden gemaakt.
Frankrijk

Avontuur en ontspanning rond de hoogste duin van Europa

Een massale zandhoop die niet zou misstaan in de Sahara; de hoogste duin van Europa is een indrukwekkend natuurverschijnsel. En meer dan dat. Bezoekers komen hier voor relaxte strandvakanties en actieve trips.
Frankrijk

Frankrijk: Vive le Beaujolais!

De Beaujolais is synoniem met gastvrijheid – en natuurlijk met heerlijk lichtvoetige wijnen.
Frankrijk

Bergbeklimmen in de Côte d’Azur

De roadtrip door Frankrijk begint in de Côte d’Azur met als eerste bestemming het bergdorp Saint-Jeannet. De uitzichten over bergen en zee, geur van gouden regen en warme voorjaarszon maken schakelen tussen stad en natuur gemakkelijk.
Frankrijk

Natuurlijk overnachten in een boomhut

Van een dag op avontuur in de Franse natuur word je moe, zo lekker voldaan met wangen die rood nagloeien. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om in de natuur te slapen, zonder comfort te hoeven inleveren.
Frankrijk

Ode aan Aude

Tijdens de laatste etappe van mijn roadtrip reis ik via de kust richting de Midi-Pyreneeën. De regio Aude is eigenlijk klein Frankrijk: bergen, kust, historie en schattige Franse kunstenaarsdorpjes. Er is van alles een beetje.