Hoe een vreemde aardbeving zorgde voor een scheur in Frankrijk

Een ongewoon ondiepe aardbeving liet de grond schudden en zette wetenschappers aan het werk met een zoektocht naar de oorzaak.

Overal ter wereld laten vrouwen hun stem horen

Overal ter wereld laten vrouwen hun stem horen en wordt het debat over seksisme en machtsongelijkheid gevoerd.

Bekijk oude foto’s van grotwoningen over de hele wereld

Van Frankrijk tot Tunesië en van China tot Australië: mensen maken al sinds lange tijd gebruik van toevluchtsoorden onder de grond.

Klimaatverandering beïnvloedt de smaak van Franse wijn

Uit een overzicht dat zevenhonderd jaar terug in de tijd gaat, blijkt dat de druiven voor Bourgogne-wijnen de afgelopen dertig jaar steeds meer de hete adem van de klimaatverandering voelden.

Veel erfgoed loopt zelfde risico als Notre-Dame

Experts waarschuwen ervoor dat er in de hele wereld honderden beroemde monumenten zijn die niet goed worden beveiligd tegen brand en andere gevaren.
Stop met plastic

Het regent microplastic

Wetenschappers hebben in een afgelegen berggebied ontdekt dat grote hoeveelheden van de minuscule plasticdeeltjes uit de lucht neervallen.

En... actie! Hoe de gebroeders Lumière de film uitvonden

Dankzij de cinematograaf, hun revolutionaire camera en projector, werden Louis en Auguste Lumière in 1895 de geestelijke vaders van het witte doek.
Frankrijk

10x Franse kaasroutes

Berghellingen, vruchtbare weiden en vochtige grotten bieden de ideale omstandigheden voor de vele smakelijke kazen die in Frankrijk worden gemaakt.
Frankrijk

Avontuur en ontspanning rond de hoogste duin van Europa

Een massale zandhoop die niet zou misstaan in de Sahara; de hoogste duin van Europa is een indrukwekkend natuurverschijnsel. En meer dan dat. Bezoekers komen hier voor relaxte strandvakanties en actieve trips.
Frankrijk

Frankrijk: Vive le Beaujolais!

De Beaujolais is synoniem met gastvrijheid – en natuurlijk met heerlijk lichtvoetige wijnen.