Ierland

Reizen naar Ierland: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Ierland op een rij.
Ierland

Bram Stoker Festival: van Keltische traditie tot hedendaagse horror

Wie denkt aan Dracula, denkt eerder aan Transsylvanië (tegenwoordig gelegen in Roemenië) dan aan de Ierse hoofdstad. Toch is Dublin sterk verbonden met het vampierverhaal, en elk jaar rond Halloween verandert de stad in een horrordecor.
Ierland

Reiswijzer: Ierland

Traveler maakte op tallship Thalassa een avontuurlijke zeilreis van Belfast naar Galway. Laat je inspireren door deze tips en praktische reisinformatie.
Ierland

Skellig Michael: a galaxy far, far away

Het verlaten, afgelegen eiland Skellig Michael aan de kust van Ierland diende als een van de filmlocaties voor het langverwachte en razend populaire nieuwe deel van Star Wars.
Ierland

The Old Ireland

Woeste landschappen, steile kliffen en de Atlantische Oceaan die altijd dichtbij is: een tocht door het traditionele westen van Ierland.
Ierland

Dublin: Liefde op het tweede gezicht

Vanaf 27 oktober vliegt Ryanair vier keer per dag tussen Amsterdam en Dublin, wat het toch al groeiende toerisme naar Ierland nog eens zal bevorderen. Tijd om met eigen ogen te zien wat – behalve Guinness – de Ierse hoofdstad zo aantrekkelijk maakt!
Ierland

Hoog aan de Ierse wind

Een avontuurlijke zeilreis van Belfast naar Galway op barkentijn Thalassa.
Ierland

Highlights Ierland

Ga op roadtrip langs de bergen, meren en moerassen van de Wild Atlantic Way of drink een Guinness in Dublin. Dit zijn de highlights van Ierland!
Ierland

Groeten uit de vriendelijkste stad ter wereld

Een winkelstraat met tientallen straatartiesten, pubs die zelfs bij de slechtste weersomstandigheden gevuld zijn en vrolijk gekleurde huizen die het straatbeeld tekenen: de titel 'vriendelijkste stad ter wereld' ging dit jaar naar Galway!
Ierland

In dit deel van Ierland heb je zonnebrandcrème nodig!

Ierland staat niet bekend als zon- en strandbestemming, maar het zuidwesten van het land komt ’s zomers dicht bij een subtropisch klimaat. Een bezoek aan het zonnige Valentia Island!
Ierland

Ierland: Mijn ontmoeting met de puffin

Na jaren fantaseren komt dan eindelijk het moment dat ik één van mijn grote liefdes zie. Hij heeft droevige ogen, prachtige voeten en een felgekleurde snavel.
Ierland

5x Redenen voor een citytrip naar Dublin

Het bruisende centrum van de Ierse hoofdstad Dublin is gevuld met traditionele pubs, volksmuziek en gezellige mensen. Eind oktober staat de stad in het teken van Halloween. Genoeg redenen om snel een stedentrip te boeken.