Tien dingen die je niet wist over Aladin

Het bioscooppubliek kan genieten van Disney’s nieuwe filmversie van ‘Aladdin’, maar de oorsprong van dit oude verhaal is verrassend – en soms verontrustend.

Spot tijgers in deze unieke nationale parken

Een expert in natuurbescherming geeft tips over het spotten van ’s werelds grootste katachtige.
Milieu

Historische watercrisis bedreigt 600 miljoen Indiërs

Op een trektocht door Noord-India wordt duidelijk dat de grondwatervoorraden in het reusachtige land aan het verdwijnen zijn.
Milieu

Deze Indiase bloem bloeit maar eens in de 12 jaar – en wordt nu bedreigd

De zeldzame paarsblauwe bloem Neelakurinji is zó mooi dat wanneer hij de heuvels van Zuid-India bedekt, de mensen “verliefd worden”. Maar kan deze bloem overleven?

Verstilde foto’s van een mystiek ‘maanland'

Fotograaf Yuri Andries legde de schrille contrasten in de afgelegen Indiase provincie Ladakh vast.

Vier onvergetelijke eetbelevingen in India

Neem een hap van deze overheerlijke keukens en laat je meevoeren in de rijke geschiedenis en cultuur van het subcontinent.

De vervuiling in India is zo hevig dat er autobotsingen door worden veroorzaakt

8 nov 2017 - Delen van Noord-India worden met een dikke laag smog bedekt. Er is meer dan 10 zo veel smog in de lucht dan veilig wordt geacht. De vervuiling veroorzaakte slecht zicht, waardoor op 50 kilometer van new delhi een kettingbotsing tussen 18 auto's ontstond. Het inademen van de lucht wordt vergeleken met het roken van 50 sigaretten op een dag. Lage temperaturen en lage windsnelheden zijn waarschijnlijk de oorzaak van de gevaarlijke stijging van de hoeveelheid vervuiling