Eén manier om klimaatverandering tegen te gaan: maak je eigen gletsjers

Wat doe je als de sneeuw te snel smelt en de gletsjers zich hoog in de bergen terugtrekken? In Ladakh, een hoogvlakte in het noorden van India, hebben bewoners hier iets op gevonden: ze maken enorme ijskegels voor boeren die kampen met een watertekort.

Handen wassen helpt tegen COVID-19, maar in India is water schaars

Slechts een vijfde van de huishoudens in dit land van 1,3 miljard inwoners heeft stromend water. Vaker handen wassen is daar een uitdaging.

In dit dorp in India zit duurzaamheid geworteld in de cultuur

“Ze willen uit bamboe drinken, want dat is hun oorspronkelijke plastic.” Uit een generaties lange traditie ontstaat plaatselijke nijverheid.

Waarom we massaal onze rust zoeken in yoga

Yoga is duizenden jaren oud, maar springlevend. Vooral omdat het de moderne mens veel lijkt te bieden.

De 26 mooiste reizen voor 2020

Waar moet je heen? Wat moet je weten? Ontdek de mooiste reizen voor het komende jaar, samengesteld door de 17 verschillende internationale redacties van Traveler.

Deze bruggen van levende boomwortels houden eeuwen stand

De bruggen zijn gegroeid uit de verstrengelde boomwortels van Indiase rubberbomen en worden in de loop der tijd – in tegenstelling tot staalconstructies– steeds sterker.

Overal ter wereld laten vrouwen hun stem horen

Overal ter wereld laten vrouwen hun stem horen en wordt het debat over seksisme en machtsongelijkheid gevoerd.

Op deze vochtige plek groeien voetbruggen uit de bomen

Een fotograaf bezoekt het ‘domein der wolken’, een Indiase deelstaat waar hangbruggen geweven van levende boomwortels niet zouden misstaan in een Lord of the Rings-film.

Reis door de geschiedenis op deze archeologische vindplaatsen

Een National Geographic ‘ruimte-archeologe’ deelt verbluffende vindplaatsen die je kan bezoeken in India, Alabama, Italië en Egypte.

Deze schuwe paradijsvogel schittert in paartijd

De zwartkapsaterhoen is zeldzaam, schuw en moeilijk te vangen. Hoe opvallend ze ook zijn, je ziet ze bijna nooit. In India, waar er nog zo’n 3300 in het wild leven, wordt hij jujurana genoemd: koning der vogels. 

DNA-onderzoek vergroot mysterie rond ‘Skelettenmeer’

Een vreselijke storm die ruim duizend jaar geleden in de Himalaya woedde, moet de oorzaak zijn geweest van de dood van honderden pelgrims van wie de skeletten in het Indiase Roopkund-meer zijn gevonden – althans dat dachten de onderzoekers.

Hoe dit apparaatje de perfecte close-up van een tijger maakte

Het ‘camera-autootje’ wist de grote katachtigen van zeer dichtbij te fotograferen – totdat een nieuwsgierige tijgerin té dichtbij kwam.

Tien dingen die je niet wist over Aladin

Het bioscooppubliek kan genieten van Disney’s nieuwe filmversie van ‘Aladdin’, maar de oorsprong van dit oude verhaal is verrassend – en soms verontrustend.

Aziatische leeuwinnen beschermen hun welpen met deze slimme truc

Kindermoord komt regelmatig voor onder leeuwen in India, maar vrouwtjes hebben een slimme strategie gevonden om hun welpen te beschermen.

Spot tijgers in deze unieke nationale parken

Een expert in natuurbescherming geeft tips over het spotten van ’s werelds grootste katachtige.

De eerste vrouw die een van de meest geïsoleerde stammen ter wereld bezocht

Tijdens een ongebruikelijk vriendelijk verlopen ontmoeting duwde antropologe Madhumala Chattopadhyay drijvende kokosnoten richting de Sentinelezen, die bekendstaan om hun vijandigheid tegenover buitenstaanders.
Milieu

Historische watercrisis bedreigt 600 miljoen Indiërs

Op een trektocht door Noord-India wordt duidelijk dat de grondwatervoorraden in het reusachtige land aan het verdwijnen zijn.
Milieu

Deze Indiase bloem bloeit maar eens in de 12 jaar – en wordt nu bedreigd

De zeldzame paarsblauwe bloem Neelakurinji is zó mooi dat wanneer hij de heuvels van Zuid-India bedekt, de mensen “verliefd worden”. Maar kan deze bloem overleven?

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.