Zomers genieten in de bergen van Zuid-Tirol

Zomers genieten in de bergen van Zuid-Tirol

Aan de zuidkant van de Alpen vind je de meest noordelijke regio van Italië: een plek vol groene alpenweiden, majestueuze bergen en glooiende wijngaarden, waar 300 dagen per jaar de zon schijnt. Welkom in Zuid-Tirol!

Italië

Wintersporten in de grensoverschrijdende skigebieden van Zuid-Tirol

Glij door een magische sneeuwwereld, omringd door de hoge toppen van de Dolomieten, ga ijsklimmen of wandelen en kom bij in een van de vele wellnesscentra. Dit is wintersport in Vinschgau.

5x Avonturen in het droomachtige Zuid-Tiroolse skigebied Seiser Alm

De natuur van Zuid-Tirol is overweldigend: van de ruige rotsformaties in de Dolomieten tot vakantieregio Seiser Alm: Europa’s grootste bergweide. Dit kindvriendelijke skigebied heeft meer te bieden dan een simpele afdaling van de piste: vijf activiteiten op een rij!

Gastronomie op waanzinnige pistes: proef Zuid-Tirol in Alta Badia

In de Italiaanse provincie Zuid-Tirol ligt Alta Badia, een zonnig skigebied met een bijzondere culinaire traditie. In de schaduw van de indrukwekkende Dolomieten wordt wintersport gecombineerd met culinaire creaties van het hoogste niveau.

Aan huis gekluisterde Italianen gesterkt door ‘virtuele mis’

In Italië, een van de landen die het zwaarst door COVID-19 zijn getroffen, zoeken katholieken elkaar op om hun geloof te belijden – maar wel op veilige afstand.

In beeld: eenzame bewoners in Italië worstelen met quarantaine

Een journaliste en een fotograaf uit Milaan leggen de uitbreiding van de pandemie in hun land vast. Maar een van hen is nu misschien ziek.

Hoe fotografeer je een land tijdens een lockdown?

Fotograaf Gabriele Galimberti legde de invloed vast die de quarantaine heeft op de inwoners van de Noord-Italiaanse stad Milaan.

Bij eruptie van Vesuvius werden inwoners levend gebakken

In een tweetal onderzoeken wordt gedetailleerd ingegaan op de manier waarop slachtoffers van de beruchte ramp in 79 na Chr. aan hun einde kwamen.

Stromboli: het leven in de schaduw van een actieve vulkaan

De vulkaan Stromboli in Italië is wonderschoon maar dodelijk – en méér dan alleen een vuurspuwende berg.

Blue zones: traditionele recepten voor een lang leven

Een voedingspatroon op basis van volkoren graanproducten, groenten, noten en bonen helpt ziekten voorkomen en houdt het lichaam gezond, zo leren we uit ‘s werelds ‘blauwe zones’, de gebieden waar mensen het langst leven.

Bestemmingen om te bezoeken als je van Star Wars houdt

Vertrouw ons maar op deze aanbevelingen – we know our Sith.

Venetië beleeft ergste overstromingen in vijftig jaar

Sinds het begin van de metingen heeft het water in Venetië slechts eenmaal hoger gestaan. Het extreme waterpeil wordt veroorzaakt door een combinatie van uitzonderlijk hoogwater, stortbuien en een harde wind die het water in deze tijd van het jaar richting de stad stuwt.

Overtoerisme in Italië: hier zijn 5 alternatieven voor Venetië

Mijd de drukte in de Kanalenstad en kies voor een van deze verrassende bestemmingen.

Reis door de geschiedenis op deze archeologische vindplaatsen

Een National Geographic ‘ruimte-archeologe’ deelt verbluffende vindplaatsen die je kan bezoeken in India, Alabama, Italië en Egypte.

Ondertoerisme: deze bestemmingen willen jouw aandacht

In dit tijdperk van massatoerisme zien de minder drukbezochte bestemmingen nieuwe mogelijkheden.

10x Werelderfgoederen om met het hele gezin te bezoeken

Ga je voor dinosauriërs of voor gladiatoren? Ontdek de meest indrukwekkende monumenten en tradities van de mensheid, van het Colosseum in Rome tot het schimmenspel van Bali.

Zes onderzeese vulkanen ontdekt recht onder onze neus

Veel geheimen van de diepzee blijven verborgen voor het oog van de mens, maar sommige liggen zelfs onder drukke scheepvaartroutes.

Hobbithuisjes in Italië? Dat niet, maar wel net zo charmant.

Ga naar Apulië en reis langs de trulli, traditionele huizen met een fascinerende geschiedenis.
Zuid-Tirol

Onontdekte parel in Zuid-Tirol: het Eggental

Smaragdgroene meren, ruige bergtoppen, weelderige bloemenweiden en de zonnigste dorpjes in Zuid-Tirol: welkom in het Eggental, het paradijs voor de avontuurlijke vakantieganger.

Fossiel van 25 meter lange walvis is grootste ooit

Deze zeereus leefde rond anderhalf miljoen jaar geleden, wat erop wijst dat blauwe vinvissen veel vroeger hun kolossale omvang bereikten dan tot nu toe werd gedacht.
Zuid-Tirol

Wandelen over het grootste bergplateau van Europa

Verstrekkende uitzichten, uitgestrekte bloemenweiden en ruige bergtoppen: de Seiser Alm in het zonnige Zuid-Tirol is een van de beste wandelbestemmingen in Europa!

Drachtige walvis stierf met 22 kilo plastic in maag

De Middellandse Zee verdrinkt in het plastic en deze potvis is waarschijnlijk het zoveelste slachtoffer van een wereldwijd afvalprobleem.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.