Highlights Japan

Highlights Japan

De overweldigende hoofdstad Tokio, eilanden met bountystranden en een verrassend fijn wintersportgebied. Dit zijn de highlights van Japan!

JAPAN

1:22

De Japanse kunst van het schilderen met één streek

Hitofude-ryu is een traditionele manier van schilderen in Japan. Hierbij wordt de torso van een draak in één onafgebroken beweging op papier gezet. Hitofude-ryu stamt uit de Japanse Edo-periode (1603-1867). De schilderijen zouden geluk brengen op het gebied van geld en romantische relaties. Kunstenaars voegen voor iedere klant 'bonji'-tekens toe van een bepaalde god. Welke dat zijn, hangt af van het vak van de klant. Voor hitofude-ryu is een zeer grote concentratie nodig. Kunstenaars maken meestal slechts 3 tot 5 afbeeldingen per dag.

Top 10 dingen om te doen in Japan

Ontdek Japan en bezoek de historische plaatsen in Kyoto, overnacht in een tempel of ga galeriehoppen op een kunsteiland.
2:51

Deze Japanse theemeesteres verzorgt al tientallen jaren ceremonies

Sensei Sobin Koizumi verzorgt een theeceremonie. Zij houdt zich al sinds haar zesde levensjaar met deze eeuwenoude traditie bezig.

Reizen naar Japan: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen over Japan op een rij.

Dit eiland kent het geheim voor een lang leven - en weet moeilijke tijden te doorstaan

De inwoners van Okinawa behoren tot de gezondste en gelukkigste mensen ter wereld. Sterke sociale netwerken en goed eten kunnen de reden zijn.

Zeldzame WOII-kaarten tonen Japanse strategie voor aanval Pearl Harbor

Op 7 december 1941 vielen Japanse vliegtuigen de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor aan. Zeldzame historische documenten en ook nieuwe, door National Geographic gecreëerde kaarten tonen de uitgebreide Japanse voorbereidingen voor die 7e december.

Geisha's: hoe Japanse artiesten bekoorden met muziek, poëzie en dans

Met hun ultieme elegantie en expertise in muziek en dans belichamen geisha's nog altijd bij uitstek het traditionele Japan. Wie als geisha wil werken, heeft een lange opleiding nodig. Het beroep wordt de laatste tijd steeds minder vaak gekozen.

Japanse makaken: van heilig dier tot bron van vermaak?

Makaken zijn al eeuwenlang onderdeel van de Japanse cultuur. Maar de heilige ‘sneeuwapen’ worden niet overal meer in ere gehouden.

Ga je op een cruise? Zo blijf je gezond aan boord

Virussen en bacteriën verspreiden zich snel op een schip, maar volgens deskundigen kun je voorkomen dat je ziek wordt door vooruit te denken en goede hygiëne toe te passen.

Alarmerend aantal zeldzame kevers wordt naar Japan gesmokkeld

Neushoornkevers met grote stekels op hun snuit, gevangen in Bolivia, komen in de Japanse illegale handel in huisdieren terecht – en worden gebruikt voor kevergevechten.

Walvistoerisme in Japan groeit – ondanks de jacht

Uit nieuwe gegevens blijkt dat Japanse burgers liever walvissen bekijken dan opeten.

Te voet door Tokio

Loop mee door een opwindende megastad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

Waarom duizenden mensen elk jaar de berg Fuji beklimmen

De klim naar de top van de berg Fuji is nog altijd een van Japans meest heilige tradities.

Zeven overwinningen voor wilde dieren in 2018

Dit jaar waren er belangrijke mijlpalen en lichtpuntjes voor olifanten, neushoorns, walvissen en andere bedreigde soorten.

Bekijk hoe mochi meesterlijk tot moes wordt gemept

9 april 2018 - Bekijk hoe mochi wordt gemaakt. Deze lekkernij van rijst werd honderden jaren geleden in Japan bedacht. Maar Shoichi Sugiyama deelt al 20 jaar lang de traditie van mochi tsuki, "het maken van mochi", met de mensen van Seattle.

Waarom dit eiland 'Rabbit Island' wordt genoemd

Het Japanse eiland Ōkunoshima staat bekend om een kolonie wilde konijnen. Er wordt gezegd dat ze afstammen van acht konijnen die in 1971 door een school in de buurt werden vrijgelaten.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.