Japan

Highlights Japan

De overweldigende hoofdstad Tokio, eilanden met bountystranden en een verrassend fijn wintersportgebied. Dit zijn de highlights van Japan!

JAPAN

Top 10 dingen om te doen in Japan

Ontdek Japan en bezoek de historische plaatsen in Kyoto, overnacht in een tempel of ga galeriehoppen op een kunsteiland.
Japan

Reizen naar Japan: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen over Japan op een rij.

Walvistoerisme in Japan groeit – ondanks de jacht

Uit nieuwe gegevens blijkt dat Japanse burgers liever walvissen bekijken dan opeten.

Te voet door Tokio

Loop mee door een opwindende megastad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt.

Waarom duizenden mensen elk jaar de berg Fuji beklimmen

De klim naar de top van de berg Fuji is nog altijd een van Japans meest heilige tradities.

Zeven overwinningen voor wilde dieren in 2018

Dit jaar waren er belangrijke mijlpalen en lichtpuntjes voor olifanten, neushoorns, walvissen en andere bedreigde soorten.
Japan

Winter in Japan

Tempels, geisha’s, sushi: de Japanse cultuur spreekt veel reizigers tot de verbeelding. Minder bekend is het uitzinnige plezier dat de bevolking beleeft aan winter, kou en sneeuw. Outdoorfotograaf en auteur Menno Boermans geniet mee.
Japan

Tsukimi: Maankijken in Japan

Vandaag wordt Tsukimi gevierd in Japan, wat letterlijk ‘maankijken’ betekent. De volle maan in september, de herfstmaan, is volgens Japanners de mooiste maan van het jaar.
Japan

Verboden te dansen: de paradox van Japanse clubs

Na jaren van protest door feestgangers die willen dansen, wordt het beruchte dansverbod in Japanse clubs nu eindelijk versoepeld. Maar waar kwam die wet überhaupt vandaan?
Japan

Boomglijden in Japan

Het is weer de hoogste tijd om je bijlen en dissels tevoorschijn te toveren en op reusachtige boomstammen van heuvels af te glijden: het Japanse Onbashirafestival vindt weer plaats!
Japan

温泉 | Op zoek naar de authentieke wellness-cultuur in Japan

Mirjam van Immerzeel en Sascha Schalkwijk trokken door Japan en ontdekten de mooiste warmwaterbronnen, waar ze de etiquette van de onsen leerden.