Vijf rolstoelvriendelijke avonturen waar je adrenaline van gaat stromen

Voor iedereen toegankelijke spanning en sensatie, van tokkelen tot zeilen en ballonvaren.

Verbluffend fossielskelet van oerhaai is eerste in zijn soort

De schedels en een bijna volledig skelet bieden tot nu toe het meest complete inzicht in een haai die rond 360 miljoen jaar geleden leefde.

Zo vind je de perfecte hamam-beleving in Marrakech

Verfris je brein, lichaam en geest tijdens deze traditionele Marokkaanse badbeleving.

Verken de wereld met Gordon Ramsay

Eén chef-kok, zes overheerlijke bestemmingen – ontdek de reistips van deze culinaire avonturier in de nieuwe National Geographic-serie.

‘Semi-aquatische’ dinosaurus was waarschijnlijk matige zwemmer

Ondanks het feit dat rondom het water leefde, was de Spinosaurus misschien toch niet gebouwd om naar vis te duiken, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Deze sprookjesachtige foto’s nemen je mee naar het 8e-eeuwse Marokko

Tijdens de eeuwenoude traditie van 'Fantasia' wordt de band tussen ruiter en paard gevierd.
Marokko

Marokko: Kleurrijk avontuur

Redacteur Lenneke Hoope nam haar gezin mee op rondreis door Marokko - van Marrakech tot woestijn.
Marokko

Reizen naar Marokko: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Marokko op een rij.
Marokko

Marokko: Aan tafel in Fez

Er waait een bijzonder smakelijke culinaire wind door het Marokkaanse Fez. Je hebt dus geen excuses meer. Bezoek deze dynamische stad.
Marokko

Smaakmaker van de Marokkaanse keuken

Marokkaanse mannen binden steeds vaker het kookschort om. Hun voorbeeld is Moha Fedal. Vicky de la Cotera Manrique ging op pad met deze bekendste chef van Marokko en motor achter de hedendaagse fusion cuisine van Marrakesh.
Marokko

Highlights Marokko

De hoge Atlas, de zandvlakten van de Sahara, kleurrijke markten vol specerijen, prachtige architectonische kunstwerken en idyllische steegjes om in te verdwalen. Dit zijn de highlights van Marokko!
Marokko

Marokkaanse geiten klimmen in de bomen

Bovenin de arganbomen in het zuidwesten van Marokko kun je tientallen geiten aantreffen. Ondanks de doornen en ongelooflijk harde takken klauteren ze naar boven op zoek naar vruchten.
Marokko

Essaouira: Winterzon in Marokko

De sfeer is ontspannen, de souks verre van toeristisch, de vis is vers en de hotels worden steeds hipper. Het vissersdorpje Essaouria aan de Atlantische kust van Marokko is een oase van rust, zilte zeelucht en Marokkaanse charme.
Marokko

Magisch Marokko

Marokko is slechts vier uur vliegen, maar je belandt er in een compleet andere wereld. Annelies Hoogenboom, productmanager Marokko bij Talisman travel design, liet zich verrassen door de magie van het land.
Marokko

Casablanca: De witte stad van Marokko

Het filmverleden van Casablanca is al een reis naar Marokko waard, maar de échte verrassing is de bruisende stad van nu.
Marokko

Chefchaouen: De blauwe stad

Chefchaouen is een stadje verborgen in het noorden van Marokko. Het mooiste aan de plaats is de sprookjesachtige oude medina, waar bijna alles blauw is geverfd.