Zeebioloog zwemt naast Russische ‘spionagewalvis’

“Wat me het meest ontroerde, waren zijn vriendelijke aard - en zijn eenzaamheid,” zegt Audun Rikardsen.

Verdwenen ‘Vikingsnelweg’ gevonden onder smeltend ijs

Onder een slinkende ijsvlakte in Noorwegen komen duizend jaar oude hoefijzers, sledes en gereedschappen tevoorschijn. De voorwerpen vertellen het verhaal over de opkomst en ondergang van een bergpas en de mensen die daarover trokken.

Verborgen aanwijzingen over Vikingvrouwen uit Osebergschip

Een oud Vikingschip dat werd opgegraven bij een boerderij in het Noorse Oseberg bevatte sledes, tapijten, zijden linten - en de beenderen van twee onbekende vrouwen.

Bestemmingen om te bezoeken als je van Star Wars houdt

Vertrouw ons maar op deze aanbevelingen – we know our Sith.

Zeldzaam groot scheepsgraf van Vikingen gevonden via radar

Archeologen hebben in Noorwegen met behulp van grondradar een van de grootste Vikingscheepsgraven ontdekt die ooit werd gevonden.
gesponsord

Trek erop uit in de Noorse fjorden

Noorwegen kent duizenden fjorden, wild en ongetemd, maar nergens spreken ze zo tot de verbeelding als aan de westkust. Wandelpaden voeren langs uitkijkpunten, kleine dorpjes en gletsjers. Snuif de frisse lucht op terwijl de wind met je haar speelt en je het water afspeurt naar bruinvissen en zeehonden. Boven je cirkelt een adelaar. Rij via glooiende heuvels en spectaculaire bergpassen langs waanzinnige vergezichten en ga wandelen in de Sunnmøre Alpen of het Jotunheimen Nationaal Park. In de fjorden ontdek je het beste dat de natuur van Noorwegen te bieden heeft.
Noorwegen

Van skiën krijgen de Noren nooit genoeg

Lenteskiën in Myrkdalen, Noorwegen, is dé tip voor de wintersporter die van geen ophouden weet. Wanneer de Alpenlanden hun liften reeds lang hebben gesloten, draaien de Noren nog steevast sierlijke bochten in een laag van metersdiepe sneeuw.
Noorwegen

Bekijk Noorwegen door de ogen van een schaap

Volg vijf schapen terwijl ze op avontuur gaan in de bergen en dalen van het Noorse landschap of een bezoek brengen aan pittoreske dorpjes en de grote stad.
Noorwegen

Bijzondere trekkershut in de Noorse wildernis opent zijn deuren

Douchen met je voeten in het stromende bergwater, opwarmen in de sauna of aan de houtkachel en achteraf betalen aan een doos.
Noorwegen

Noorwegen: Op avontuur in het Nieuw-Zeeland van Europa

Zeekajakken, gletsjerlopen en bergwandelen: het gebied rond de Sognefjord is bij uitstek geschikt voor outdoorliefhebbers.
Noorwegen

Noorwegen: avontuurlijke vakantie in een bijzonder decor

Noorwegen is de perfecte bestemming voor outdoor activiteiten. De Noren houden van ‘Friluftsliv’ - actief bezig zijn in de natuur - en dat kan hier uitstekend!
Noorwegen

Noorwegen, het outdoorparadijs van Europa

Noorwegen biedt onuitputtelijke mogelijkheden voor een actieve vakantie. Van zwaar en uitdagend voor de avonturier tot eenvoudig en ontspannen voor het gezin. Elke Noorse regio heeft zijn eigen karakter en je bent er zo.
Noorwegen

Noorwegen: Het land van ‘Nooit meer slapen’

Sommige boeken verdienen het om nagereisd te worden. Pancras Dijk toog naar het hoge Noorden. In de voetsporen van W.F. Hermans in arctisch Noorwegen.
Noorwegen

Noorwegen wil Finland een berg cadeau doen

In 2017 viert Finland honderd jaar onafhankelijkheid. Tijd voor een mooi cadeau aan onze buren, dacht een groep sympathieke Noren: een bergtop!
Noorwegen

Noorwegen installeert drijvende tunnels langs kustlijn

Noorwegen werkt aan ’s werelds eerste drijvende onderwatertunnels om reizen door het prachtige fjordlandschap gemakkelijker en sneller te maken.
Noorwegen

Minder toeristen en meer natuur in Noorwegen

Het verkeersbureau van Noorwegen vraagt om maatregelen die zowel de natuur als de toeristen beschermen: hiken in Noorwegen moet exclusiever.