De verborgen oases van Oman

Onze digital nomad maakte een rondreis door Oman en ontdekte zijn groene bergoases!

10x Het beste van Oman

Oman heeft voor iedereen iets te bieden. Maak een duik bij de unieke koraalriffen, bewonder de Grote Sultan Qaboes-moskee te Muscat of breng de nacht door onder de sterrenhemel in de woestijn.

Reizen naar Oman: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Oman op een rij.

Midden-Oosten met de kids

Tropische oases en kraakheldere wadi’s verstopt tussen ruige bergkammen, oranjerode zandwallen zo ver het oog reikt, geurige souks, zandkastelen, forten en sprookjesachtig gesluierde vrouwen. Oman is een must see... óók met kinderen.

Mysterieus Oman

Oman is het land van wierookbomen en Sinbad de Zeerover, van stoffige bergwegen en duizelingwekkende ravijnen. Maar ook het land waar sinds enkele jaren het outdoortoerisme een hoge vlucht neemt. Een tocht langs oude dorpen en stille oases.

Oman: In de sporen van eeuwenoude karavanen

Ooit liepen zwaar beladen karavanen maandenlang door de het rulle zand van deze bloedhete woestijn in Oman. Lezer Maarten van der Voorde won een reis naar Oman en ervoer zelf hoe het is om door de zandduinen te trekken.

Oman: Het rijke verleden van Sumharam

Verlaat in Oman de begaande paden en ontdek het rijke verleden, de lekkere geuren en de sterke verhalen terwijl je door de ruïnes van de oude stad Sumharam loopt, ooit een van welvarendste steden in de regio.

Highlights Oman

Omringd door Arabische golfstaten die continu veranderen, lijkt Oman het verleden te koesteren. Een droge woestijn, tropische taferelen, chaotische soeks en de bedreigde groene zeeschildpad: Oman heeft het allemaal.

Via Dubai naar de ‘Grand Canyon’ van Oman

Het Midden-Oosten roept bij veel reizigers het beeld op van zon en heel veel zand. Maar er is meer! Reisspecialisten Mariëlle Scheper en Marjolein Borsje gingen voor Talisman op pad. Na een kort bezoek aan Dubai volgde een bijzondere rondreis door Oman.

In geuren en kleuren: boodschappen doen in Oman

Lezer Maarten van der Voorde vertelt over zijn bevindingen op een Arabische openluchtmarkt, ofwel soek, in Salalah in Oman.

Zo bereid je je voor op een reis door Oman

Oman lijkt voor veel mensen een bestemming waar ze geen idee van hebben. Wat mag er wel en niet? Is het veilig? En wat moet er mee in de koffer?
Gesponsord

Onontdekt Oman

Van uitgestrekte woestijnen tot groene oases en duizenden meters hoge bergen. Ontdek het beste van Oman.
Gesponsord

Reis in luxe door Oman

Oman is als bestemming nog vrij onbekend, maar het land heeft reizigers veel te bieden: ruige bergen, prachtige woestijnlandschappen en subtropische stranden.
Gesponsord

Digitale detox in de woestijn van Oman

Oman is onherroepelijk verbonden met de woestijn. Ontdek de traditionele bedoeïencultuur, indrukwekkende zandduinen en een diverse flora en fauna.
Gesponsord

Slaap een nachtje tussen de zeeschildpadden

De beschutte stranden en zandkleurige kliffen van Ras Al Jinz zijn een paradijs voor reizigers – maar ook voor de bedreigde groene zeeschildpad.
Gesponsord

5x Outdooravonturen die je niet verwacht in Oman

Oman heeft bergen, stranden, woestijnen en wadi's – landschappen waar avontuurlijke reizigers zich helemaal kunnen uitleven.
Gesponsord

Van woestijnkamp tot wildkamperen: uniek overnachten in Oman

Slapen in een traditionele dhow-boot, een privékamp in de woestijn of een resort dat te bereiken is met een parachute: dit zijn de bijzonderste overnachtingen in Oman!
Gesponsord

Divers Dhofar: het tropische zuiden van Oman

Een fotogeniek woestijnlandschap, belangrijke archeologische opgravingen en de mooiste stranden van het land: Dhofar is een van Omans veelzijdigste gebieden.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.