Solastalgie: heimwee naar een verloren wereld

Het zien veranderen van een landschap door een ramp of mondiale opwarming heeft invloed op de menselijke psyche. Dit heet ‘solastalgie’.

Ondertoerisme: deze bestemmingen willen jouw aandacht

In dit tijdperk van massatoerisme zien de minder drukbezochte bestemmingen nieuwe mogelijkheden.

Kijk hoe een vogelspin een buidelrat verorbert

Op een nacht stuitten onderzoekers in de regenwouden van Peru op iets wat geen van hen ooit had gezien: een vogelspin ter grootte van een etensbord die zich tegoed deed aan een kleine buidelrat.
Geschiedenis

Waarom offerde deze oeroude gemeenschap zijn eigen kinderen?

Ruim vijfhonderd jaar geleden offerden leden van het Chimúvolk in het huidige Peru 269 kinderen tijdens schokkende rituelen. Waarom gebeurde dat?

Oeroude potten blijken onverwachtse pigmenten te bevatten

Een onderzoek naar het aardewerk van de Peruaanse Paracascultuur vertelt ons meer over de relaties met hun buren, tweeduizend jaar geleden. En er blijkt een uniek ingrediënt in te zijn verwerkt.

Eeuwenoude paleiswachten bleven 'bewaard' dankzij termietenpoep

Peruaanse archeologen die onderzoek doen naar een 750 jaar oude stad, ontdekten onlangs iets zeer bijzonders aan een toch al verbluffende vondst.
Bruggen

Deze hangbrug is gemaakt van gras

De 36,5 meter lange Inca-brug is in de afgelopen vijf eeuwen keer op keer opnieuw gebouwd.

Hypnotiserende muziek laat deze wijn rijpen tot perfectie

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zachte en melodische klanken tot betere wijn leiden – en daar maken ze in Chili gebruik van.

Ontmoet de eerste vrouwelijke dragers op de Inca Trail

Deze Peruaanse pioniers breken door het glazen plafond als de eerste en enige vrouwen die officieel als drager werkzaam zijn op de Inca Trail.

Zweef boven de geheimzinnige woestijntekeningen van Peru

Deze eeuwenoude, uitgestrekte patronen behoren tot de grootste mysteries van de archeologie.

De mooiste zomertrips voor 2018

Of je nu op zoek bent naar avontuur op de steppen of een hangmat naast de zee – hier volgen de mooiste bestemmingen voor deze zomer.

Als een kind in Peru

Van het beklimmen van Machu Picchu tot het vangen van piranha's in het Amazonegebied: verslag van een gezinsreis door Peru.

Brand Beschadigt Peruaanse Tempel

Een 4.000 jaar oud muurreliëf, het oudste in zijn soort in Noord- en Zuid-Amerika, werd zwartgeblakerd door een ongecontroleerd vuur dat op een naburige akker was aangestoken.