gesponsord

3x de mooiste routes in Schotland

Van kliffen en kastelen tot meren en whisky: ontdek de mooiste routes in Schotland.
gesponsord

Het beste van Schotland

Wandel door de ruige natuur van de Schotse Hooglanden, rij een van de mooiste kustroutes ter wereld, snuif cultuur in de steden en drink whisky met vriendelijke Schotten in de lokale pub. Van ongerepte kust tot romantisch kasteel: vijf tips voor een onvergetelijke reis naar Schotland.

Traditionele valkenjacht in de Emiraten

Een sjeik en zijn valkenier hebben een methode ontwikkeld om valken te fokken voor de jacht. Kan de valkerij roofvogels van de ondergang redden?

Hoe Schotland zijn oude whisky’s weer tot leven brengt

Nu veel Schotse destilleerderijen hun deuren hebben gesloten of in vergetelheid zijn geraakt, kijken whiskymakers naar het verleden om een erfgoed van oude variëteiten nieuw leven in te blazen.

Schotland: Het land van de whisky

Een ode in woord en beeld aan de nationale drank van Schotland.
gesponsord

Het beste van Schotland: van de Hooglanden tot Isle of Skye

Altijd al een roadtrip door Schotland willen maken? Wij tippen de mooiste routes van het land, langs kastelen, tuinen en de overweldigende Schotse natuur. 
gesponsord

Roadtrip langs de hoogtepunten van de Schotse Hooglanden

Slingerende wegen door bergplateaus en bossen, langs meren en kastelen. Wij nemen je mee langs de hoogtepunten van de Schotse Hooglanden!
Schotland

Reizen naar Schotland: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Schotland op een rij.
Schotland

Word Lord, Lady of Laird van Schots landgoed voor €33!

Voor €33 koop je een stuk landgoed in Schotland en mag je jezelf Lord, Lady of Laird van de Schotse hooglanden noemen.
Schotland

Nieuwe treinroute maakt de afgelegen Schotse grens bereikbaar

Bezoek dichte bossen, valleien en middeleeuwse abdijen in het grensgebied van Schotland. Deze nieuwe treinroute brengt je erheen!
Schotland

Mijn obsessie met Schotland

Een landrot uit het hart van de VS raakt betoverd door de ruige eilanden van de Binnen-Hebriden. Journalist en fotograaf Jim Richardson bezoekt de eilanden en hun bewoners.
Schotland

Schotland: Op weg naar de meest afgelegen pub

Kajakken, kanoën of uren wandelen door de Schotse Hooglanden, dat is er nodig om een biertje te drinken in deze pub.
Schotland

Te koop: Privé-eiland voor de Schotse kust

Een privé-eiland voor de kust van Schotland, met eigen postkantoor en café, staat te koop. Voor een kleine 2,2 miljoen euro ben jij de gelukkige nieuwe eigenaar van Tanera Mor.

Getest: de beste outdoorjassen

Waar kun je beter een waterdichte outdoorjas testen dan in het onstuimige klimaat van de Schotse Hooglanden? Traveler-redacteur Lenneke Hoope testte 4 jassen tijdens haar reis naar Schotland.
Schotland

Highlights Schotland

Verken de schitterende lochs en glens van de Hooglanden of bezoek een van de 3000 kastelen, honderden eilanden en whisky-distilleerderijen.