Ahoy! Dit waren de echte piraten van de Caraïbische Zee

Aan het begin van de ‘gouden eeuw van de piraterij’ schuimden kaapvaarders, boekaniers en zeerovers met scheurbuik de Caraïbische Zee en Atlantische Oceaan af, op zoek naar rijke buit.

Dwars door de ziel van Spanje

De Spaanse streek Extremadura is woest, droog, heet en rauw. Per motor verkent journalist en fotograaf Hans Avontuur dit meedogenloze gebied, op zoek naar de zachte ziel die onder de wrede façade moet schuilgaan. 

De 26 mooiste reizen voor 2020

Waar moet je heen? Wat moet je weten? Ontdek de mooiste reizen voor het komende jaar, samengesteld door de 17 verschillende internationale redacties van Traveler.

Deze manshoge kristallen ontstonden op vreemde manieren

Nieuwe gegevens over oeroude klimaatveranderingen bieden meer inzicht in de mogelijke ontstaansgeschiedenis van de Spaanse Pulpí-geode, een van de grootste ter wereld.

Verrassend DNA ontdekt bij prehistorische mensen uit Zuid-Europa

Uit onderzoek naar achtduizend jaar aan genetisch erfgoed uit Spanje en Portugal komt een opmerkelijk gecompliceerd beeld naar voren.

Duizenden mensen wonen in deze oeroude Spaanse grotten

De grotten van Sacromonte en Guadix in Granada worden al eeuwen bewoond. Bekijk in de fotoserie het dagelijks leven van de mensen in deze grotdorpen.

Adembenemende hikes in Europa die minder bekend zijn

Ontdek de natuurlijke landschappen van Europa buiten de gebaande paden.
Spanje

Breng een duurzaam bezoek aan natuurpark Delta de l’Ebre

Flamingo's spotten, een vogelfestival en duurzame initiatieven. Welkom in het natuurgebied Delta de l’Ebre, in Catalonië. 
Spanje

Overnacht met smaak in de gastronomische hotels van Catalonië

Proef in de 45 gastronomische hotels, verspreid over de Spaanse regio Catalonië, de lekkerste lokale gerechten, bereid met verse streekproducten. 
Spanje

Catalonië herstelt oude bergpaden in ere

Trek die wandelschoenen maar uit de kast. Historische wandelroutes in de Spaanse regio Catalonië die in de loop der tijd zijn verslechterd of overwoekerd, worden door een team van vrijwilligers hersteld. 
Spanje

Blog: Barcelona voor gevorderden

Journalist Eric van den Berg bezingt zijn liefde voor Barcelona, een oude, maar stijlvolle stad die de Catalaanse cultuur met trots omarmt.
Spanje

Verliefd op Sevilla

In Sevilla lijkt de tijd soms te hebben stilgestaan. Verslag van een citytrip in het zuiden van Spanje.
Spanje

Undercover in Spanje: gratis tapas!

Het is vandaag Wereld Tapas Dag 2016, daarom deden wij onderzoek naar de echte authentieke tapas. Wat blijkt? Die zijn van oorsprong gratis! Daar gaat ons Nederlandse hart sneller van kloppen.
Spanje

Barcelona investeert 32 miljoen euro in nieuwe fietspaden

Het fietspadennetwerk van Barcelona gaat fors groeien. De Spaanse stad investeert 32 miljoen euro om het aantal fietpaden in 2018 te verdrievoudigen.