Jaar zonder toerisme is ramp voor Thailands tamme olifanten

Na ruim een jaar zonder inkomsten uit het toerisme en een groeiend aantal COVID-19-gevallen lopen de tamme olifanten van Thailand steeds meer gevaar.

Onontdekt Thailand - Verborgen schatten in de zes verschillende regio's van Thailand

Thailand is al decennialang een geliefde reisbestemming dankzij de verscheidenheid aan landschappen en activiteiten, en de legendarische gastvrijheid. Wie meer van het land wil ontdekken dan de bekende steden en populairste eilanden, vindt een schat aan verborgen plekken buiten de begaande paden en weg van de drukte. Precies wat je nu nodig hebt om naar uit te kijken, en straks tot rust te komen en op te kunnen laden. National Geographic Traveler tipt verborgen juweeltjes in zes verschillende regio van het Land van de Glimlach. Er valt nog zo veel te ontdekken.

Nieuwe grote dinosauriër met ‘haaientanden’ ontdekt

Het meer dan 113 miljoen jaar oude fossiel vertegenwoordigt “een van de belangrijkste Thaise dinosauriërsoorten die ooit is gevonden,” zeggen paleontologen.

Ondertoerisme: deze bestemmingen willen jouw aandacht

In dit tijdperk van massatoerisme zien de minder drukbezochte bestemmingen nieuwe mogelijkheden.

Gluay Hom de Thaise olifant begint aan een nieuw leven

National Geographic deed verslag van de verwondingen van Gluay Hom in een verhaal over de duistere kanten van wildlifetoerisme. De jonge mannetjesolifant  is nu verhuisd naar een reservaat.

De lijdensweg van deze jonge olifant wekte verontwaardiging. Hier is een update.

Berichtgeving van National Geographic over Gluay Hom, een jonge olifant die in slechte conditie in Thailand werd gehouden, leidde tot oproepen om hem te redden. Hoe gaat het nu met hem?

Verborgen dierenleed: de waarheid achter onze vakantiekiekjes

Avonturen met exotische dieren worden steeds populairder onder toeristen, mede door sociale media. Maar ons onderzoek laat zien dat veel van deze dieren achter de schermen een deerniswekkend bestaan leiden.

Het ongelooflijke verhaal van de grotduikers die het Thaise jeugdvoetbalteam redden

In een race tegen de klok en het stijgende water wist een groep van de beste duikspecialisten ter wereld twaalf Thaise jongens en hun trainer vanuit een grot op bijna tweeënhalve kilometer diepte onder de grond te redden. Dit is hun verhaal.

Ontdek een imposante eeuwenoude stad in Thailand

De ruïnes van Sukhothai behoren tot de minder bekende hoogtepunten van Zuidoost-Azië.

Dit is dé tatoeagemeester van Thailand

Mensen reizen de hele wereld over voor zijn moderne Sak yants, oftewel spirituele tatoeages.

Vier plekken die je in Bangkok moet bezoeken - nu het nog kan

Om het bedreigde historische hart van Bangkok te leren kennen moet je iets dieper graven.

Hoe deze walvis 8 kilo plastic in zijn maag kreeg

Maar liefst tachtig boodschappentassen en ander plastic afval verstopten de maag van deze walvis, waardoor hij niet meer kon eten.

Waarom is reizen in Thailand moeilijk tijdens rouwperiode?

Thaise koning Bhumibol Adulyadej stierf afgelopen week, en hoewel veel Nederlanders het zich moeilijk kunnen voorstellen, heeft dat grote gevolgen voor zowel de bevolking als de bezoekers van het land.

Uber introduceert motortaxi’s in Bangkok

Met een gemiddelde verkeerssnelheid van 16km/u kan een taxiritje door het centrum van Bangkok wat tijd in beslag nemen, maar daar heeft Uber iets op bedacht.

Met het gezin naar Thailand

Op pad met het hele gezin? Thailand, bekend als het land van de glimlach, blijkt de ideale bestemming voor een avontuur met de kinderen. Een rondreis in vier etappes.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.