Verborgen dierenleed: de waarheid achter onze vakantiekiekjes

Avonturen met exotische dieren worden steeds populairder onder toeristen, mede door sociale media. Maar ons onderzoek laat zien dat veel van deze dieren achter de schermen een deerniswekkend bestaan leiden.
Avonturiers van het Jaar

Het ongelooflijke verhaal van de grotduikers die het Thaise jeugdvoetbalteam redden

In een race tegen de klok en het stijgende water wist een groep van de beste duikspecialisten ter wereld twaalf Thaise jongens en hun trainer vanuit een grot op bijna tweeënhalve kilometer diepte onder de grond te redden. Dit is hun verhaal.

Ontdek een imposante eeuwenoude stad in Thailand

De ruïnes van Sukhothai behoren tot de minder bekende hoogtepunten van Zuidoost-Azië.

Dit is dé tatoeagemeester van Thailand

Mensen reizen de hele wereld over voor zijn moderne Sak yants, oftewel spirituele tatoeages.

Hoe deze walvis 8 kilo plastic in zijn maag kreeg

Maar liefst tachtig boodschappentassen en ander plastic afval verstopten de maag van deze walvis, waardoor hij niet meer kon eten.

Waarom is reizen in Thailand moeilijk tijdens rouwperiode?

Thaise koning Bhumibol Adulyadej stierf afgelopen week, en hoewel veel Nederlanders het zich moeilijk kunnen voorstellen, heeft dat grote gevolgen voor zowel de bevolking als de bezoekers van het land.

Uber introduceert motortaxi’s in Bangkok

Met een gemiddelde verkeerssnelheid van 16km/u kan een taxiritje door het centrum van Bangkok wat tijd in beslag nemen, maar daar heeft Uber iets op bedacht.

Mijn Bangkok

De stilte in vroege ochtend moet je een keer hebben meegemaakt ontdekt digital nomad Veerle Witte. Daarna omarm je de chaos van Bangkok met een glimlach.

Olifantenverzorger voor een dag

Hier bouw je een band op met de grote magische beesten - en een enkel kleintje - zonder je schuldig te maken aan dierenmishandeling.

Te voet, te motor en te surfplank door Thailand voor Google Street View

Op elk mogelijk vervoersmiddel reisde de Thaise triatleet Panupong Luangsa-arg met een loodzware 360°-camera door de Thaise natuur, om het vast te leggen voor onze virtuele reizen.