Tsjechië

Reizen naar Tsjechië: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Tsjechië op een rij.
Halloween

Tsjechië: de kerk uit je nachtmerries

In het Tsjechische dorpje Luková, 50 kilometer ten noorden van Pilsen, is een 14de eeuwse kerk ingericht als het toneel van een horrorfilm. Spookachtige beelden sieren de banken en het gangpad. Ze zijn zo levensecht dat je haren ervan overeind gaan staan.
Tsjechië

Romantisch Praag

Tsjechië staat onder toeristen al lange tijd bekend om het goedkope bier, maar hoofdstad Praag begint zich de laatste jaren steeds verder te ontwikkelen tot een van Europa’s meest romantische bestemmingen.
Tsjechië

Highlights Tsjechië

Spotgoedkoop bier, fascinerende kastelen, historische steden en wonderschone natuurgebieden. Dit zijn de hoogtepunten van Tsjechië!
Tsjechië

Duister geheim in Tsjechisch sprookjeskasteel

Tsjechië telt veel kastelen, maar wel heel bijzonder is het barokke bouwwerk dat toebehoorde aan de Habsburgse aartshertog Frans Ferdinand. Vanbuiten oogt het kasteel van Konopiště sober, eenmaal binnen wacht bezoekers een bizarre rondleiding.