10x Werelderfgoederen om met het hele gezin te bezoeken

Ga je voor dinosauriërs of voor gladiatoren? Ontdek de meest indrukwekkende monumenten en tradities van de mensheid, van het Colosseum in Rome tot het schimmenspel van Bali.

Dit was de eerste stad in de geschiedenis

Negenduizend jaar geleden verrees op een heuvel te midden van de wetlands een van de oudste menselijke nederzettingen:Çatalhöyük.

Aardbeving duurde 50 dagen, maar niemand voelde het. Waarom?

“Je zou het spookaardbevingen kunnen noemen,” zegt een geoloog over het tektonische fenomeen dat bekendstaat als een ‘slow-slip event’.

Foto’s tonen het lege landschap van Turkije

De streek Cappadocië in Turkije staat bekend om de grote hoeveelheden kleurige luchtballonnen die je boven het landschap kan zien zweven. Maar toen fotografe Patricia Sofra naar deze plek afreisde, trof ze een veel leger landschap aan dan ze had verwacht.
Turkije

Reizen naar Turkije: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Turkije op een rij.
Turkije

Turkije heeft nu een kattendorp

Honderd katten slapen er in houten huisjes, klimmen op speelrekken en worden vertroeteld en verzorgd door locals en vrijwilligers.
Turkije

Turkije: Daphne Bunskoek in Cappadocië

Televisiepresentator en reisjournalist Daphne Bunskoek doet exclusief voor Traveler verslag van haar reis door het wonderlijke rotslandschap van Cappadocië.
Turkije

Ontdek Myra: de stad van de Sint

Sinterklaas staat ook wel bekend als de bisschop van Myra: een historisch stadje in Turkije, waar je gigantische uitgehouwen steengraven in de rotsen bewondert!