Op zoek naar kardemom in een Vietnamees oerbos

Hoang Lien is uitgegroeid tot een mekka voor wandelaars en vormt de thuisbasis voor bossen van kostbare zwarte kardemom – een essentieel ingrediënt voor veel Vietnamese gerechten.

Bekijk adembenemende luchtfoto’s van Vietnam

Vanuit vogelvluchtperspectief tonen deze foto’s een spectaculair overzicht van diverse landschappen in het Zuidoost-Aziatische land.

10x dingen die je wilt weten over het Chinese Nieuwjaar

Volgens de Chinese maankalender is het ‘Jaar van het Varken’ aangebroken, maar wat betekent dat eigenlijk?

Vaar door het droomlandschap van de Ha Longbaai

In deze smaragdgroene en turkooizen baai liggen ruim zestienhonderd weelderig begroeide eilanden.

Deze Vietnamese brug wordt ondersteund door twee reusachtige handen

De ‘Golden Bridge’, een unieke architectonische blikvanger, is nu open voor bezoekers.

Exclusief: nieuw bewijs dat illegale tijgerhandel wordt aangewakkerd door ‘tijgerfokkerijen’

Een schokkende video en nieuwe informatie suggereren dat de smokkel van tijgers in Azië door zowel legale als illegale ‘tijgerfokkerijen’ wordt gevoed – met een angstaanjagende doeltreffendheid.
Vietnam

Vietnam: de liefde van een fotograaf

De Amerikaanse fotograaf Catherine Karnow bereist de hele wereld, ook voor Traveler, maar heeft haar hart verloren aan Vietnam. In woord en beeld deelt ze haar liefde voor het land dat ze al sinds 1990 geregeld bezoekt.
Vietnam

Tips & tricks: Vietnam

Vietnam kronkelt als een slang langs de Pacific Rim van Zuidoost-Azië, van de noordelijke bergen tot de moerassige Mekongdelta 2000 kilometer verderop. Gebruik onze tips om wegwijs te worden in dit enorm gevarieerde land.
Vietnam

Varen door de Mekongdelta

Een groot deel van het leven in Vietnam speelt zich af op het water – zoals in de idyllische Mekongdelta.
Vietnam

Land van de fietsende engelen

Een land van velden – rijstvelden en slagvelden. Maar vooral van mensen: fietsend, huppelend, lachend, ijverig. Journalist Mark Gielen en fotograaf Max Dereta reisden van zuid naar noord.
Vietnam

Mijn Vietnam: de begrafenis van generaal Giáp

Catherine Karnow reist al 25 jaar geregeld naar Vietnam als fotograaf, onder meer voor Traveler. In 2013 bezocht ze de begrafenis van generaal Giáp, de nog altijd geroemde leider van het Vietnamees Bevrijdingsleger in de oorlog.
Vietnam

De Vietnamoorlog in vier beelden

Tijdens de Vietnamoorlog speelde fotografie een voorname rol bij de vorming van de publieke opinie. Vier iconische beelden nader bekeken.
Vietnam

Fietsen in Vietnam: 7 tips van Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek maakte onlangs een fietstocht door Vietnam. Ze geeft 7 tips voor een geslaagde trip.
Vietnam

Highlights Vietnam

Spiegelende rijstakkers langs de oevers van de Mekongdelta, tijdloze dorpen, drijvende markten en de energieke en chaotische Ho Chi Minhstad. Dit zijn de highlights van Vietnam!
Vietnam

Koop je eigen motor in Vietnam

Illustratieblogger Jolien Kempen mengt zich de komende weken in het chaotische verkeer van Vietnam. Maar daarvoor moet er eerst een motor worden gekocht. ‘Eh, hoe gaat ie aan?’
Vietnam

De magische grotten van Vietnam

Illustratieblogger Jolien toert op de motor van zuid naar noord Vietnam. Onderweg houdt ze een moddergevecht in een van de mooiste grotten van Vietnam.
Vietnam

Reizen naar Vietnam: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Vietnam op een rij.
Vietnam

Daphne Bunskoek in Vietnam: een bijzondere ontmoeting

Daphne Bunskoek stapte begin februari in Vietnam op de fiets voor Cycle4Girls en ontmoette daar het meisje dat ze sponsort. Verslag van een bijzondere ontmoeting.