Ontsnappen aan de kou? Ga naar Zuid-Afrika

Voor degenen die willen dat de zomer nog wat langer duurt, bieden deze wilde en prachtige bestemmingen evenzo wilde en prachtige ervaringen.

Neem een 360 graden kijkje in een opvangcentrum voor pinguïns

Met uitsterving bedreigde zwartvoetpinguïns worden belaagd door steeds verder oprukkende activiteiten van de mens, roofdieren en een achteruitgang van hun favoriete vissoorten.

Kijk hoe leeuwen zich vastklampen aan een giraf bij riskante aanval

In deze unieke video zie je leeuwen meeliften op de rug van een grote mannetjesgiraf, die vijf uur stand weet te houden.

73.000 jaar oude droedel mogelijk 's werelds oudste tekening

Een stuk steen uit een Zuid-Afrikaanse grot leidt tot discussie onder de experts: is dit een voorbeeld van modern menselijk gedrag?

Video: dit is wat er gebeurt nadat een olifant sterft

Grote dieren spelen een belangrijke rol in het ecosysteem – zelfs na hun dood.
Tussen de pinguïns op Boulders Beach
Op een beschut strand dat bestaat uit verschillende inhammen, gescheiden door gigantische granieten rotsblokken, leeft een grote kolonie zwartvoetpinguïns. Welkom op Boulders Beach.
De wereld volgens Witte

Zwemmen met pelsrobben en zonnen tussen de pinguïns

Van zwemmen met zeeberen tot wandelen tussen de struisvogels en bontebokken: reisjournalist Veerle Witte tipt de beste plekken op het Kaapse Schiereiland om wilde dieren te spotten. Dit is ‘De wereld volgens Witte’.
De wereld volgens Witte

Voor op je bucketlist: vallende sterren tellen vanuit je bed

Ver weg van de bewoonde wereld brengt reisjournalist Veerle Witte een nacht door onder de sterren, in de Star Suite van Kagga Kamma. Dit is 'De Wereld volgens Witte'.
Grotten met menselijke overblijfselen uit de Middle Stone Age
Reisjournalist Veerle Witte ontdekt de Klipgat Caves, een serie kalkstenen grotten in het natuurreservaat Walker Bay waar de eerste sporen van de vroege moderne mens zijn gevonden, de belangrijkste voorouder van de huidige mens.
De wereld volgens Witte

De onontdekte groene parel van Zuid-Afrika

Grotten met overblijfselen uit de Middle Stone Age, idyllische stranden, rollende bergen en een natuurreservaat met meer dan achthonderd verschillende plantsoorten. Ontdek het groene Gansbaai. Dit is ‘De wereld volgens Witte’.