Zo reageert je brein op de natuur

Contact met de natuur, of die nu ongerept is of keurig aangeharkt, doet onze gestreste hersenen goed. 

Hoe een fotograaf deze epische foto maakte op grote hoogte

Dit onderzoeksstation op grote hoogte is verrassend makkelijk te bereiken: met de trein.

Bezoek deze historische Zwitserse stad aan de voet van de ‘drakenberg’

Gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer, biedt Luzern het avontuur van de Alpen, pittoreske wandelroutes en een weelde aan overheerlijke gastronomie.

Uitgestorven, en nog steeds ‘bedreigd’?

Op de jaarlijkse CITES-conferentie over de handel in wilde dieren wordt gesproken over verdergaande inperkingen van de ivoorhandel.

Upgrade je zomer met deze 15 tripjes

Fiets, wandel en duik de geschiedenis in met deze avonturen geschikt voor alle leeftijden.

3500 jaar oude hand is vroegste metalen lichaamsdeel in Europa

Het bijzondere voorwerp werd in een graf uit de bronstijd ontdekt en werd mogelijk gebruikt voor rituelen.
Gesponsord

Op zoek naar mineralen in het magische Binntal

Het Binntal in Wallis in Zwitserland is een klein dal dat de aandacht trekt door een wonderlijk feit: het is uniek in de wereld. Digital nomad Corno gaat op ontdekkingspad.
Gesponsord

Ontdek een van de best bewaarde burchten van Zwitserland

Werelderfgoed van Unesco in de Alpen, en dan niet vanwege de natuur. Dat is bijzonder. Het staat in de weinig bekende stad Bellinzona. Digital Nomad Corno gaat op pad naar de hoofdstad van het Zwitserse kanton Ticino.
Gesponsord

Zwitserland: Adrenaline-attracties in Berner Oberland

Met de kabelbaan omhoog en dan op allerlei bijzondere manieren naar beneden. Het kan in First bij Grindelwald in het Berner Oberland. Met een bergkart, in een tuigje aan een kabel en meer. Digital nomad Corno gaat talloze attracties proberen. 
Gesponsord

Adrenaline hoog in de bergen: de Thrill Walk

‘Thrill Walk’, de naam zegt al genoeg. Hoog in de bergen is een avontuurlijk pad gecreëerd. Om te genieten van de omgeving maar vooral ook om je eigen angsten te testen. Digital Nomad Corno durft de Thrill Walk aan en ontmoet en passant James Bond.
Gesponsord

Wandelen tussen beroemde Zwitserse bergen

Wandelen over alpenweiden: daarvoor is Mürren een van de beste plekken. In een decor van beroemde bergen als Eiger, Mönch en Jungfrau, ontdekt Digital Nomad Corno een bijzondere waterval.
Gesponsord

Zwitserland: op avontuur in het wilde, hooggelegen Gasterntal

Na de nauwe Chlus opent zich het Gastnertal, een wilde vallei gevormd door gletsjers. Digital nomad Corno gaat er op pad!
Gesponsord

E-biketocht langs de machtige gletsjers van Wallis

De e-bike maakt een heuse opmars. Ook bij het mountainbiken. Digital Nomad Corno gaat een deel van de Stoneman Glaciara doen. Onder meer langs de beroemde Aletschgletsjer, waarbij hij 1100 meter hoogteverschil moet overwinnen.
Gesponsord

Van berghut naar berghut in Zwitserland

Van berghut naar berghut reizen, daar is Zwitserland is optimaal voor. Digital Nomad Corno reist een paar dagen door het kanton Wallis. Op allerlei manieren. Dit is genieten met een beloning. Of beter gezegd: met geluksmomentjes.
Gesponsord

Een stukje Italië in Zwitserland: Ticino

Een speurtocht naar rust en ruimte. Aan het water, in de bergen en overal ertussenin. Digital Nomad Corno zoekt het in het Zwitserse Ticino, een stukje Italië in Zwitserland. 
Gesponsord

Op ontdekking in de Zwitserse Verzascavallei

Binnen een half uur rij je van het Lagio Maggiore-meer naar een van de mooiste valleien van de Alpen. Een vallei die bekend is geworden via social media. Digital Nomad Corno gaat kijken waarom, en wil zelf op ontdekkingstocht.
Gesponsord

Dwalen langs Zwitserse bergmeren

De Blausee, de naam is overduidelijk. Terwijl de Oeschinensee vaak het mooiste meer van Zwitserland wordt genoemd. Digital Nomad Corno gaat op ontdekkingstocht naar deze twee bergmeren bij Kandersteg in het Berner Oberland.

Ontdek deze fascinerende bibliotheken in Europa

In het digitale tijdperk raken steeds meer reizigers betoverd door de pracht en historie van de grootse bibliotheken.
Gesponsord

Zwitserland: Wandelen in Wallis

Van mist en regen tot een strakblauwe hemel. Digital nomad Corno ontdekt het spraakmakende berglandschap van Wallis, een zuidelijk stukje Zwitserland, te voet. ‘Het is elk moment genieten.’

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.