Ontdek de natuur in Thüringen
Thüringen

Ontdek de natuur in Thüringen

Over pieken, door dalen, langs bergen, meren en rivieren. Thüringen is een paradijs voor een actieve vakantie. In dit dossier ontdek je het beste van natuurlijk Thüringen.

Thüringen

Thüringen

Het natuurgebied met het blauwe goud

Ontdek de natuur van de Saale, vol dalen en stuwmeren. Kajak of raft door natuur en langs kastelen. Wij gaan op pad in Natuurpark Thüringer Leisteengebergte – Obere Saale.
Thüringen

Fiets van de Wartburgburcht naar kasteel Altenburg

Van barokke kastelen en theaters tot klassieke steden als Erfurt en Weimar. De Thüringen Städtekette is een 225 kilometer lange culturele fietsroute door het groene hart van Duitsland.
Thüringen

Verrassende outdooractiviteiten in Thüringen

Parasailen met adelaars, zomer-tubing en quadrijden? Of liever duiken, bergbeklimmen en skiën? Thüringen zit vol outdooravonturen. Wij zetten er vier voor je op een rij!
Thüringen

3x Rivierroutes door groen Duitsland

Weinig zo rustgevend als fietsen of wandelen langs het water. En laat dat nou uitermate goed kunnen in Thüringen. Wij selecteerden drie rivierroutes door het groene hart van Duitsland.

Wandelen in Thüringen

Thüringen

SaaleHorizontale: Duitse wandelroute met panoramische vergezichten

Dwaal kilometers door de indrukwekkende natuur van de Saalevallei, terwijl je neerkijkt op dorpjes, burchten en kastelen. De SaaleHorizontale staat bekend om zijn indrukwekkende uitzichten.
Thüringen

6x Mooiste wandelroutes van Midden-Duitsland

Midden in het groene hart van Duitsland ligt Thüringen, vol natuur, historische steden en burchten. Wandel door het Zwarte Woud of over zeven bergtoppen in een dag: dit zijn de zes mooiste wandelroutes van de regio.
Thüringen

De Groene Strook: Wandel langs de Oost-Duitse grens

Ruige natuur neemt je mee door de geschiedenis van het IJzeren Gordijn. Wandel langs gedenkplaatsen, musea en de wilde natuur van de Groene Strook!
Duitsland

8x Natuurgebieden in het groene hart van Duitsland voor op je bucketlist

Van een boomkronenpad op 40 meter hoogte tot steile rotswanden waar uilen broeden en het belangrijkste gipskarstlandschap van Europa. Deze natuurgebieden in Thüringen mogen gerust op je bucketlist.

Thüringen

Thüringen

De mooiste stops langs de beroemdste wandelroute van Duitsland

Botanische tuinen met duizenden bergflora, een smalle kloof waar je maar net doorheen past en metershoge watervallen. Dit zijn de highlights langs de Rennsteig: de langste bezienswaardigheid van Duitsland.
Thüringen

Een letterlijk hoogtepunt in Duitsland: het Kyffhäusermonument

Ontdek het op twee na grootste monument van Duitsland, bovenop een heuvel, met indrukwekkend uitzicht over het omringende natuurgebied: de Kyffhäuser.