Digital Nomad

Boven de bomen in het Thüringer Woud

Tientallen meters boven het bos hangen, enkel bevestigd aan een touw. Dit is een ervaring boven het prachtige Thüringer Woud die iedere avonturier gegarandeerd kan waarderen!

Natuur

Digital Nomad

Wat doet de natuur met je brein?

Je hoofd even leegmaken… Waar kan dat beter dan in de natuur? Na een superdrukke periode reis ik naar Thüringen om me helemaal onder te dompelen in de groene natuur van Midden-Duitsland! 
Digital Nomad

4x Dichtbij de natuur in de Duitse regio Thüringen

Te paard, over de rotsen, door de boomtoppen of over het water. Onze digital nomad ontdekte vier manieren om de natuur van Thüringen van dichtbij te ervaren.
Digital Nomad

Hier loop je door de boomtoppen van het Duitse oerwoud

Op ruim 40 meter hoogte wandel ik door een eeuwenoud, beschermd oerbos. Ik voel de blaadjes, beweeg de bomen en bestudeer passerende vlinders. Dichterbij de natuur kom je niet.
Digital Nomad

Ken jij het oudste langeafstandswandelpad van Duitsland al?

In 1330 werd de 168,3 kilometer lange Rennsteig voor het eerst vermeld in schriftelijke bronnen, wat het Duitslands oudste gedocumenteerde wandelpad maakt.

Winter

Digital Nomad

3x Wunderschöne kerstmarkten in het hart van Duitsland

Tijdens de donkerste dagen van het jaar lichten talloze traditionele kerstmarkten Midden-Duitsland op, met kastelen, kathedralen en burchten als decor. Dit zijn mijn favoriete ‘Weihnachtsmärkte’ in de regio Thüringen!
Digital Nomad

Waar komt de kerstbal eigenlijk vandaan?

Glinsterende kerstballen, sneeuwpoppen, engelen, sterren, sneeuwvlokken, rendieren, klokjes en een piek die prijkt op de top. Geen kerst zonder een rijkelijk versierde kerstboom. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan?
Digital Nomad

Op zoek naar eeuwenoude kersttradities in Thüringen

Tijd om écht in de kerstsfeer te komen. En waar kan dat beter dan op de sprookjesachtige Duitse kerstmarkten. Op naar Thüringen: de schatkamer van Midden-Duitsland, waar veel kersttradities hun oorsprong vinden!