Een glimp van de Samicultuur in Zweeds Lapland
Zweden

Een glimp van de Samicultuur in Zweeds Lapland

Een bezoek aan Årstidsfolket leidt over kronkelende wegen door oneindige boslandschappen. Hier, op de grens tussen heden en verleden, komen de mythen en tradities van de Sami samen met de Zweedse maatschappij.

Zweeds Lapland

Zweden

Hoe worden husky’s getraind tot sledehonden?

In sommige delen van Zweeds Lapland leven meer sledehonden dan mensen. Hoe gaat de training van deze onvermoeibare dieren in zijn werk?
Zweden

De smaken van Zweeds Lapland

Weinig mensen willen nog naar een fastfoodrestaurant – de producten op ons bord moeten weer vers, lokaal en biologisch zijn. In de culinaire traditie van Zweeds Lapland is dit niet meer dan logisch.
Zweden

Alles wat je moet weten over Zweeds Lapland

Waar gaat het van -40 graden in de winter tot 30 graden in de zomermaanden? Dit leefgebied van de Sami wordt ook wel de laatste echte wildernis van Europa genoemd. Welkom in Zweeds Lapland!
Zweden

Aurora borealis: Ontmoeting met de goden

Galileo Galilei gaf het noorderlicht de Latijnse naam aurora borealis, oftewel: ontmoeting met de Goden. Een passende naam, als je het mij vraagt.
Zweden

De sneeuwscooter: Van kapotte motor tot racewagen op het ijs

De sneeuwscooter is een belangrijke uitvinding voor bewoners van besneeuwde gebieden en is bovendien een van de populairste winteractiviteiten. Hoe ontstond dit voertuig?

IJzig avontuur

Zweden

ICEHOTEL: Een bevroren icoon

Het ICEHOTEL in Zweeds Lapland wordt al 26 jaar lang elke winter gereïncarneerd. We maken een reis terug in de geschiedenis van dit bevroren kunstproject.
Zweden

5x Avontuurlijke winterpret in Lapland

Het ongerepte Lapland is een gebied dat klaarligt om ontdekt te worden. De winterse omgeving is ideaal voor avonturiers die nét even iets anders willen. Vijf stoere sneeuwactiviteiten!
Zweden

De mooiste plaatsen in Noord-Zweden

Karakteristieke houten huisjes, eeuwenoude kerkgebouwen en een omgeving om bij weg te dromen: zeven van de mooiste steden en dorpjes in dit idyllische stuk Zweden. 
Zweden

Adrenalinetip: Tocht met een hovercraft in Zweden

Een hovercraft klinkt als iets dat thuishoort in een sciencefictionfilm, of op z’n minst in een laboratorium van NASA. In Zweden kan echter iedereen een ritje maken op dit tot de verbeelding sprekende voertuig!