In dit verstopte stukje Oostenrijk verander je je levensstijl

In dit verstopte stukje Oostenrijk verander je je levensstijl

Omringd door 36 bergen is er maar één weg die het Kleinwalsertal in én uit loopt. Deze afgelegen groene vallei in Oostenrijk is enkel te bereiken via Duitsland, wat het maakt tot een knus walhalla voor outdoorfanaten en rustzoekers.

Vorarlberg

Op zoek naar de lekkerste kruiden van Oostenrijk

Mocht je ooit verdwalen in de Oostenrijkse Alpen, zal je niet snel verhongeren. Pas alleen wel op dat je de giftige bloemen laat staan!

Proef, eet en geniet in culinair Vorarlberg

Een typisch gerecht uit de streekkeuken of een creatieve compositie? Vorarlberg verwent foodies in een unieke setting. Culinaire wandelingen, kookcursussen en het kaasmaken geven fijnproevers de kans om te leren over regionale specialiteiten.

6x Waanzinnige activiteiten in de kleinste regio van Oostenrijk

Ruige bergpieken rijzen rond de beschutte dalen omhoog, skiliften brengen je in de zomer zo naar de toppen voor spectaculaire wandelingen. In het uiterste westen van Oostenrijk ligt de kleinste deelstaat Vorarlberg: een regio tussen de Bodensee en 3000 meter hoge gebergtes. Ik ging er op avontuur. Van adembenemende Alpenmeren rondlopen tot overnachten op 2200 meter hoogte: dit zijn 6 redenen om deze zomer nog naar Vorarlberg te gaan! 

Kamperen op 2200m hoogte in de Oostenrijkse Alpen

Wanneer iedereen op een zeker moment de bergtoppen verlaat, blijven wij achter voor een magische nacht onder de sterren. Dit is kamperen in Silvretta Montafon!

Vorarlberg

De relatie tussen Vorarlberg en de Bodensee

Vanuit de Oostenrijkse stad Bregenz is te zien hoe de enorme watermassa van de Bodensee – groter dan de oppervlakte van Texel – zich uitstrekt. Het meer met haar vele stranden voelt eerder aan als een zee en in de zomer heerst er een mediterrane sfeer.

Rustgevende rivierwandeling in Lech Zürs

Met koralen en fossielen van miljoenen jaren oud en de grootste steenbokkolonie van Europa, is er genoeg te zien in het Oostenrijkse natuurwalhalla Arlberg in deelstaat Vorarlberg.

Gezond genieten in het Kleinwalsertal

In de ruige natuur leren over een duurzame levensstijl en genieten van de heerlijkste lokale producten, tijdens een gezonde vakantie in het Vorarlberger Kleinwalsertal in Oostenrijk.

Zo krijg je de kids enthousiast over de natuur

Niet alle plekken zijn even geschikt voor een familievakantie, maar in de Oostenrijkse Alpen is er voor iedereen iets te doen. Vijf activiteiten voor het gezin in de regio Vorarlberg.

Vorarlberg

Kunstateliers in de bergtoppen van Montafon

Iedere twee jaar verandert deze Oostenrijkse skiplek in een ongekend kunstwalhalla, tijdens het SilvrettAttelier kunstfestival in Montafon.

Werken voor je eten: culinair hiken in Oostenrijk

Begeleid door klingelende koeienbellen wandel ik van voorgerecht naar hoofdgerecht tot nagerecht, met uitzicht over de ruig begroeide bergtoppen van het Brandnertal!

Deze festivals in de Oostenrijkse natuur mag je niet missen

Schilders, schrijvers, muzikanten en acteurs laten zich nog altijd betoveren door het indrukwekkende bergdecor. Met als resultaat een groot aantal regionale en internationale festivals in de Oostenrijkse Alpen die de kunst en cultuur bezingen.

Op culinair avontuur in de Alpenregio Vorarlberg

Bij een vakantie in de Oostenrijkse Alpen denk je waarschijnlijk vooral aan wintersport, maar de Vorarlberger regio Bludenz is verrassend veelzijdig.

Zomers genieten in de Alpen van Vorarlberg

Culinaire wandelingen, kruiden plukken en hiken om je innerlijke zelf te vinden. Ik trek me terug in de hoge Alpen van Vorarlberg!

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.