Zweedse natuur

5x Zweedse stranden met mediterrane allure
Zweden

5x Zweedse stranden met mediterrane allure

Witte zandstranden, hoge duinen en kleurige badhokjes. Bij Zweden denken de meesten niet aan een strandvakantie. Maar de weidse stranden en de lange, warme zomers maken de Zuid-Zweedse Rivièra de ideale plek om je handdoek uit te rollen.
Zweden

De beste manier om naar Zuid-Zweden te reizen

Vele wegen leiden naar Rome. Nou, dat gaat ook op voor Zuid-Zweden. Er zijn heel wat routes om per auto in Zweden te komen. Wat je ook kiest, echt ver is het nooit.
Zweden

Hier haal je je maaltijd recht uit de natuur

Wie van vers houdt, moet naar Zuid-Zweden. Behalve dat topkoks hier heerlijke biologische streekproducten op tafel zetten, mag je er zelf je hengel uitgooien of supergezonde bessen en paddestoelen plukken. De Zweedse voorraadkast staat open voor iedereen.
Zweden

5x Zweedse nationale parken voor op je bucketlist

Meren, moerassen, eilanden en mysterieuze bossen. De Zweden zijn verwend met een enorm natuuraanbod en 29 nationale parken. Vijf minder bekende natuurparken in Zuid- en Midden-Zweden waar je eindeloos kunt wandelen.
Zweden

Maak kennis met de zuidelijkste Sami en rendieren van Zweden

Wie dacht dat je voor een bezoek aan de Sami, het enige oorspronkelijke en inheemse volk van Europa, helemaal naar Lapland moet, heeft het mis. In Dalarna kun je persoonlijk kennismaken met de meest zuidelijke Sami en hun rendieren.
Zweden

5x Onverwachte adrenalinekicks in Zweden

Fans van Wallander en de Millennium-trilogie weten het al: Zweden is niet voor doetjes. Behalve spannende misdaadseries heeft Zweden ook bloedstollende activiteiten in huis: van kitesurfen tot zwieren aan de langste zipline van Europa!

Zweeds avontuur

Zweden

5x Bijzondere natuurcampings in Zuid- en Midden-Zweden

Elanden, zeearenden, wilde zwijnen en beren. Laat je door de Zweedse natuur uit je tent lokken. Vijf bijzondere natuurcampings in Zuid- en Midden-Zweden.
Zweden

Kajakken en kanoën in Zuid-Zweden

Een kustlijn aan de Baltische Zee, onaangetaste meren en de rivier Rönne – welkom in het zonnige Skåne, een van de beste plekken in Zweden om vanaf het water te ontdekken.
Zweden

Waarom Zuid-Zweden fietsers verleidt

Grillige kustlijnen met gezellige havenstadjes en uitgestrekte binnenlanden met charmante appelboomgaarden en wuivend graan. Met ruim 800 km aan fietspaden in het afwisselende en niet al te steile landschap van Skåne valt er genoeg te trappen!
Zweden

Hiken in Skåne: ontdek de mooiste wandelroute van Zuid-Zweden

Zuid-Zweden is een van de beste plekken in Scandinavië om te hiken, wandelen en kamperen. Ontdek de Skåneleden: een langeafstandswandelpad met talloze routes door het diverse natuurschoon van Skåne.
Zweden

48 uur in Malmö

Deze kunstzinnige kustplaats staat bekend als een van de hotste bestemmingen in Zweden. Het is niet moeilijk om te snappen waarom: Malmö is een verzamelplek van duurzaamheid, design en culinair genot.
Zweden

De beste plek in Zweden om beren te spotten

Op elandensafari of oog in oog staan met een reusachtige bruine beer. Maak kennis met de ruige natuur van Orsa Grönklitt.