Ruim 700 kilo cocaïne gevonden op drugsboot Caribische zee

Kustwacht Caribisch gebied heeft onlangs na een spannende achtervolging met succes een drugsboot onderschept. Aan boord lag meer dan 700 kilo cocaïne en een semiautomatisch vuurwapen. De achtervolging is binnenkort te zien in de nieuwste docu-serie.

Door National Geographic
Gepubliceerd 20 jan. 2022 10:51 CET
Dit is pas een kleine selectie aan activiteiten van de KWCARIB. In het programma 'Kustwacht Caribisch ...

Dit is pas een kleine selectie aan activiteiten van de KWCARIB. In het programma 'Kustwacht Caribisch Nederland' neem je een kijkje in de dagelijkse activiteiten van de KWCARIB, of deze nou gevaarlijk zijn of niet. 

Foto door National Geographic

Onlangs liepen de spanningen hoog op bij een drugsopsporing op de Caribische Zee. De Caribische Kustwacht zette daar de achtervolging in op een snelle motorboot waar aan boord een grote hoeveelheid drugs zou liggen.

Vanuit een NH-90 helikopter probeerde de Kustwacht de boot met waarschuwingsschoten tot stoppen te brengen. Zwaarder geschud bleek echter nodig: de schutter aan boord van de helikopter bracht de drugsboot tot stilstand door met één gericht schot een van de buitenboordmotoren uit te schakelen. Een spannend moment, omdat het niet vaak voorkomt dat de Kustwacht overgaat tot zulke risicovolle maatregelen.

Op de drugsboot werd meer dan 700 kilo cocaïne en een semiautomatisch vuurwapen gevonden. Een groot deel van de drugs werd net voor de onderschepping overboord gegooid, maar de Kustwacht wist dit deel nog uit het water op te pikken.

 

Dit belangrijke en ook gevaarlijke werk wordt gedaan door een team van betrokken professionals, die met behulp van schepen en helikopters garant staan voor de veiligheid in de Caribische zee. 

Foto door National Geographic

Veiligheid Caribische Zee

De Kustwacht is verantwoordelijk voor de veiligheid op de Caribische zee. Naast het onderscheppen van drugstransporten houdt de Kustwacht zich ook bezig met het terugdringen van drugsbezit bij toeristen. De Kustwacht is nog op twee andere terreinen actief: de vluchtelingenproblematiek en Search & Rescue operations.

Zo redt de Kustwacht ongedocumenteerde immigranten op zee en houden zij mensen zonder een verblijfsgunning aan. Ook wanneer mensen in nood verkeren, bijvoorbeeld door een zinkend schip, schiet de Kustwacht te hulp. Op die manier staat de Caribische Kustwacht garant voor de veiligheid op de wateren rond Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.

In National Geographic's: Kustwacht Caribisch Nederland kijk je elke week mee met de missies van de Kustwacht. 

Foto door National Geographic

Nieuwe docu-serie brengt spanning en actie

Televisiezender National Geographic brengt in haar nieuwste docu-serie Kustwacht Caribisch Nederland de belangrijke werkzaamheden van de Caribische Kustwacht op indrukwekkende wijze in kaart. In de serie maak je kennis met de mannen en vrouwen die elke dag hun leven wagen bij het bewaken van de gevaarlijkste kustlijn van Nederland. In aangrijpende en meeslepende beelden zie je hoe de dagelijkse operaties van de Kustwacht bijdragen aan de veiligheid op de Caribische zee.

Benieuwd naar wat de Kustwacht nog meer doet? En ben je op zoek naar avontuur, spanning en actie? Ga mee op missie met de Caribische Kustwacht en bekijk Kustwacht Caribisch Nederland vanaf zondag 23 januari om 21:30 uur op National Geographic. Klik hier voor meer informatie.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op NU.nl

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Televisie En Video
National Geographic was getuige van spannende reddingsmissie van Kustwacht Caribisch Nederland
Televisie En Video
Interview: Duikers van de uitzonderlijke reddingsmissie uit 'The Rescue' aan het woord
Televisie En Video
Interview met de Kustwacht Caribisch Nederland: Ax Verheij
Televisie En Video
Over de kustwacht
Televisie En Video
Meet the crew - Kustwacht Caribisch Nederland

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.