Bekijk foto’s van de historische SpaceX-missie
Twee ervaren NASA-astronauten hebben zich gevoegd bij de bemanning aan boord van het ISS. De vlucht van de ‘Crew Dragon’ is de eerste bemande ruimtemissie vanaf Amerikaanse bodem sinds 2011.

SpaceX-capsule aan ISS gekoppeld. Bekijk foto’s van de gehele missie.

Twee ervaren NASA-astronauten hebben zich gevoegd bij de bemanning aan boord van het ruimtelab in een baan om de aarde. De vlucht van de ‘Crew Dragon’ is de eerste bemande ruimtemissie vanaf Amerikaanse bodem sinds 2011.

In beeld: een wildreservaat waar raketten opstijgen

De Space Coast, een natuurreservaat in Florida, is de thuisbasis van de NASA – en van lamantijnen, zeeschildpadden en wezens die gloeien als de sterren.

SpaceX gaat geschiedenis schrijven met bemande ISS-missie. Zo kun je het volgen.

Op 27 mei zal de countdown beginnen voor Demo-2 vanaf het Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida, met aan boord de NASA-astronauten Doug Hurley en Bob Behnken.

Sterren kijken op gepaste afstand

In een tijd dat iedereen gedwongen thuis zit, maakt Lucas Ellerbroek van de nood een deugd. Juist nu is de tijd om naar sterren te kijken. 

Dichtstbijzijnde zwarte gat ontdekt ‘recht onder onze neus’

Het enorme kosmische object zit verscholen in een sterrenstelsel dat met het blote oog kan worden waargenomen.
11x Mysteries van het heelal onthuld door Hubble
Ver buiten zijn verwachte levensduur verzamelt deze telescoop data waarmee belangrijke vragen over de ruimte worden beantwoord - en het levert schitterende beelden op.

Na 30 jaar onthult Hubble nog steeds mysteries van het heelal

Ver buiten zijn verwachte levensduur verzamelt deze telescoop data waarmee belangrijke vragen over de ruimte worden beantwoord - en het levert schitterende beelden op.

Jonge aarde werd mogelijk door maan uitgerekt tot een aardappel

Toen de maan werd gevormd, draaide het nieuwe hemellichaam in een veel strakkere baan rond de aarde dan nu, wat tot bizarre effecten op onze planeet leidde: van een hypersnelle rotatie tot een merkwaardig uitgerekte vorm.

Vreemd interstellair object afgebroken van een dode planeet?

De vreemde, langgerekte vorm van ’Oumuamua, het eerste hemellichaam dat voor zover bekend vanuit de interstellaire ruimte ons zonnestelsel is binnengedrongen, is mogelijk ontstaan toen een planeet door een ster uit elkaar werd getrokken.

Trailer Cosmos: Possible Worlds

Waar zal de mensheid zijn aan het eind van deze eeuw? Ga mee op reis door het heelal en ontdek wat er mogelijk is in Cosmos: Possible Worlds. Elke maandag om 21:00 op National Geographic.

Hoe de wetenschap ons de weg kan wijzen naar de toekomst

De mensheid inspireren tot handelen is misschien wel de meest ambitieuze wetenschappelijke missie ooit, schrijft een van de makers van de tv-serie Cosmos.

Na vreemde verduistering zal Betelgeuze toch niet exploderen

Nadat de lichtkracht van de rode superreus in het sterrenbeeld Orion op onverklaarbare wijze was afgenomen, begint Betelgeuze na weken van speculaties weer op aloude sterkte te schijnen, wat erop duidt dat de ster voorlopig niet ‘supernova zal gaan’.  

Mars is aan het zoemen, en wetenschappers weten niet waarom

De nieuwste robot-geoloog van de NASA vangt op de Rode Planeet een vreemde trilling op.

Betelgeuze: een stervende superster

Als Betelgeuze sterft, zal hij niet als een nachtkaars uitgaan, maar met een geweldige explosie: een supernova.

James Cook op zoek naar de Venusovergang

250 jaar geleden trok een delegatie wetenschappers naar Tahiti om een zeldzaam astrono- misch verschijnsel te observeren en zo de afstand tussen de aarde en de zon te bepalen.

Waarneming van tientallen ‘ongewenste sterren’

Met een flinke snelheid bewogen ze over de hemelboog, keurig in één lijn. Wat kon dit zijn? Een ufo? Meteorieten?

Reuzenster gedraagt zich vreemd – en verrast astronomen

De rode superreus Betelgeuze straalt minder licht uit dan in vele jaren het geval is geweest – volgens sommige experts een teken dat de ster op het punt staat te exploderen. Dit is wat we tot nu toe weten.

Bijzondere vulkanische bult op de maan gevonden

Onderzoekers die op het maanoppervlak op zoek waren naar sporen van inslagen in het verleden, vonden een bonus die volgens geologen “zeer verbazingwekkend” is.