The Old Forge in Schotland is volgens het Guinness Book of Records de meest afgelegen pub op het Britse vasteland. In het verlaten gebied aan de ruige westkust lopen geen wegen naar het kleine dorpje Inverie. The Old Forge is alleen te voet of per boot te bereiken.

Vanuit de vissershaven in Mallaig vertrekt twee keer per dag een veerboot richting Inverie. Tijdens de 45 minuten lange tocht vaar je langs de bergen en dichtbegroeide groene bossen van de Schotse Hooglanden. De sportieveling kan er ook voor kiezen per kajak of kano te gaan, wie weet spot je wel een zeeotter of een bruinvis.

Wandelliefhebbers kunnen via verschillende paden de pub bereiken. Uitdagende of mooie verkennende routes, ze lopen allemaal door de wilde ongerepte Schotse natuur. Tijdens je tocht loop je over hoge bergen, brede dalen en langs vele rivieren en heb je kans om edelherten, adelaars of boommarters te zien.

Na een lange tocht word je in een warme pub ontvangen waar je heerlijk ontspant en geniet van live muziek en lekker eten. Dat biertje heb je dan zeker verdiend.

Wil je nog meer spannende dingen doen in Schotland? Klik dan hier voor inspiratie.