wereldsteden

Ga in januari mee op reis tijdens Travel Month

In januari staat National Geographic in het teken van reizen.

Eindhoven, werelddorp

De economie van de techstad groeit al jaren als kool en trekt veel hooggeschoolde Aziatische expats. Tegelijk draait de Voedselbank overuren. Over de groeistuipen van een metropool in wording.

Bekijk de veelzijdigheid van steden in één foto

Een sluitertijd van acht seconden opent een verrassend venster op de wereld.

Stedentrips

72 uur in Barcelona

Duik onder in de Catalaanse hoofdstad met 72 uur aan tapas, rumba, Gaudí en… ufowaarnemingen.

Ontdek Moskou in 3 dagen met dit ultieme reisplan

Bewonder architectonische meesterwerken, ontdek het Sovjet-verleden en geniet van plaatselijke gerechten in deze stad met zijn gouden uienkoepels.

Weekendplan voor het ontdekken van Venetië

Je kunt wekenlang in deze stad ronddwalen en je geen moment vervelen. Maar als je slechts een paar dagen hebt, kan een lokale Venetiaan je helpen om de stad te verkennen.

Hotspot Helsinki

Helsinki zet de toon op het gebied van Design. Hoog tijd voor een stedentrip naar deze stijlvolle stad met een verfrissend creatieve vibe.

Hoffelijk Wenen

Hoewel het vooral bekendstaat om zijn keizerlijke grandeur, zijn het de levendige volkswijken die de Oostenrijkse hoofdstad zo charmant maken.

Een weekend aan de magische kust van Málaga

Een charmant alternatief voor Barcelona: deze bruisende mediterrane plaats biedt mooie stranden, verse vis en zeevruchten en kunst van Pablo Picasso.

stedentrips

Bezoek de groenste stad van Engeland

Vroeger werd deze stad gezien als een troosteloze plek, maar nu koestert men het industrieel erfgoed. Sheffield kent oude panden, maar ook veel natuur – het is zelfs de groenste stad van Engeland.

Dit wordt volgend jaar de Culturele Hoofdstad van Europa

De grootste stad aan de ruige Atlantische westkust van Ierland is tevens het culturele hart van The Emerald Isle. Pak nu je kans en reis af naar Galway.

Bezoek een van de gelukkigste steden ter wereld

Niet al te ver weg ligt een stad die met rasse schreden cooler, creatiever en bovendien gelukkiger wordt. Tijd om (weer) eens af te gaan kijken in Kopenhagen

Ontdek de schoonheid van deze ‘lelijke’ stad om de hoek

Bezoekers wilden er nooit naartoe. Bewoners liefst zo snel mogelijk weg. Maar de wind die de smerige fabrieksrook over Charleroi uitstortte, draagt nu een klein wonder in zich: trots. Een nieuwe generatie houdt weer van hun stad. 

Napels: 14 hemelse tips

Snelle scooters, verliefde stelletjes en smalle steegjes overspannen met wasgoed: Italiaanser dan Napels kan bijna niet.

Romantisch Praag

Tsjechië staat onder toeristen al lange tijd bekend om het goedkope bier, maar hoofdstad Praag begint zich de laatste jaren steeds verder te ontwikkelen tot een van Europa’s meest romantische bestemmingen.

Amerika

New York: 63 tips van New Yorkers

Inwoners van deze wereldstad onthullen de leukste adresjes in vijf klassieke buurten: Upper East Side, Hell’s Kitchen, Greenwich Village, The Bowery en Boerum Hill.

Los Angeles: Stad van dromen

Acteur en reisjournalist Andrew McCarthy keert terug naar Los Angeles, de plek waar zijn leven vorm kreeg.

Ontdek het nieuwe San Francisco

Toen onze verslaggeefster naar San Francisco verhuisde, was het nog een slaperige stad. Nu grote techbedrijven zich in hoge wolkenkrabbers hebben gevestigd, is het er, eh, eigenlijk nog steeds heerlijk ontspannen. En ongelooflijk goed eten, ook dat.

ode aan de stad

Mijn Berlijn: Ruimte voor de toekomst

Wat maakt Berlijn de favoriete stad van Traveler-redacteur Lenneke Hoope? Misschien is het het ritme van de stad en de ruimte voor de toekomst.

Mijn Rome: Stad van de buitencategorie

Je kunt niet ontkomen aan de rijke geschiedenis van deze stad. Rome is voor hoofdredacteur Aart Aarsbergen dan ook een stad van de buitencategorie.

Mijn Buenos Aires

Een bezoek aan Buenos Aires zette Paul Römer volledig in vuur en vlam en dat kwam niet alleen door de Spaanse invloeden die in deze Argentijnse stad op bijna elke hoek te vinden zijn.

Mijn Tokio

Er is altijd wel wat te doen en te zien. Als Daphne Bunskoek aan Tokio denkt, dan denkt ze aan verdwalen, karaoke en kersenbomen.

Mijn Bangkok

De stilte in vroege ochtend moet je een keer hebben meegemaakt ontdekt digital nomad Veerle Witte. Daarna omarm je de chaos van Bangkok met een glimlach.

Mijn Kaapstad

Een paar jaar geleden viel Raymond Rutting als een blok voor Kaapstad.
2:20

Vaticaanstad From Above

Thierry Roch van de Zwitserse Garde jogt vroeg in de ochtend door Rome voordat de straten zwart zien van de toeristen | Beelden van de tv-serie Europe from Above – Italië.

Grote groep manta’s pal voor stranden van Florida gespot

Het ongebruikelijk hoge aantal jonge manta’s duidt erop dat er voor de dichtbevolkte kust van Zuid-Florida een kraamkamer van deze vissen ligt, wat wetenschappers heeft verrast.
5:18

Het leven in de tijd dat steden broeinesten van ziekten waren

Steden waren van oudsher centra van handel, bedrijvigheid en… ziekten. In het begin van de 19e eeuw raakten steden zo dichtbevolkt dat ziekten zich op een ongekende schaal verspreidden. Alle hoop leek verloren tot er een aantal cruciale wetenschappelijke ontdekkingen werden gedaan, die een omslag betekenden op het gebied van hygiëne en volksgezondheid.

Hoe urban foraging de nieuwe manier werd om een stad te ontdekken

Kun je niet ver reizen? Ga dan de diepte in, op zoek naar voedsel in je eigen omgeving.

Seismologen meten hoe coronavirus de wereld ‘stil’ maakt

Nu mensen niet langer reizen of naar hun werk gaan, trilt het aardoppervlak een stuk minder – iets wat seismologen met hun instrumenten hebben opgepikt.

‘Het is griezelig’: de lege straten van Parijs, een stad in lockdown

Terwijl de lente ontluikt, zijn enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de lichtstad verboden terrein.

De verrassende wedergeboorte van een Londens icoon

Dit Victoriaanse treinstation werd door een dichter van de ondergang gered en is nu het kroonjuweel van de stadsvernieuwing in dit deel van de Britse hoofdstad.

Lille met een local

De Noord-Franse stad Lille, ook wel bekend als Rijsel, mag zich in 2020 World Design Capital noemen. Local Benjamin Clipet kent alle ins en outs van de stad.

Dit is waarom je verliefd wordt op Philadelphia

Deze Amerikaanse stad in opmars maakt indruk met haar mondiale keuken, geweldige kunst en baanbrekende geest.
3:12

Het mysterie van Petra

De oude stad Petra is een verbazingwekkend gestalte met monumenten aan alle kanten van de rots. Ontdek wie de stad bijna 2000 jaar geleden hebben gebouwd, hoe de stad ooit veranderde in een oasis en hoe het kan dat de bouwwerken tot op de dag van vandaag nog overeind staan.

Bekijk de 10 beste spooksteden ter wereld

De uitgestorven straten en vervallen gebouwen van spooksteden bieden een luguber én verrassend inkijkje in gemeenschappen die ooit floreerden.

De domtoren: een restauratie op niveau

De natuurstenen gevel van de Utrechtse Domtoren staat al bijna zevenhonderd jaar bloot aan weer en wind. Welke keuzes maakt architect Erik Jan Brans bij de huidige restauratie? 

Bekijk oude foto’s van grotwoningen over de hele wereld

Van Frankrijk tot Tunesië en van China tot Australië: mensen maken al sinds lange tijd gebruik van toevluchtsoorden onder de grond.

Ondertoerisme: deze bestemmingen willen jouw aandacht

In dit tijdperk van massatoerisme zien de minder drukbezochte bestemmingen nieuwe mogelijkheden.

Bekijk adembenemende luchtfoto’s van Vietnam

Vanuit vogelvluchtperspectief tonen deze foto’s een spectaculair overzicht van diverse landschappen in het Zuidoost-Aziatische land.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.