#STOPMETPLASTIC

Doe mee met de Beach Cleanup

Doe je mee met de National Geographic Beach Cleanup? Schrijf je in voor één van de etappes en maak het strand afvalvrij! dinsdag, 22 mei 2018

Door Redactie

Doe op zondag 24 juni mee met de National Geographic Beach Cleanup, georganiseerd door Stichting De Noordzee. Er zijn twee locaties, met elk twee routes: in Scheveningen en in Zandvoort. Vanaf beide startpunten kun je kiezen voor een kortere of een langere etappe. Schrijf je snel in voor één van de vier routes.

Startlocatie 1: Strandpaviljoen Buiten, Scheveningen

  • Zeehond-etappe, 3 km (geschikt voor families met kinderen)
  • Jan van Gent-etappe, 6 km (geschikt voor iedereen, iets te lang voor kinderen)

Startlocatie 2: Strandpaviljoen Ahoi, Zandvoort

  • Bultrug-etappe, 10 km (etappe voor echte diehards)
  • Hondshaai-etappe, 5 km (geschikt voor iedereen, kinderen vanaf 10/12 jaar.

 

Een team van Stichting De Noordzee begeleidt deze etappes en zij kunnen onderweg meer vertellen over het afval dat je op het strand vindt.

Hoe ziet de dag eruit?

Je wordt om 10.00 uur verwacht op de startlocatie. Daar krijg je koffie, thee of iets fris te drinken van ons. Vervolgens geven we uitleg over hoe de dag eruitziet. Na de ontvangst rijden we in bussen naar de vier verschillende startlocaties op het strand. Vanaf daar lopen we al opruimend terug naar het strandpaviljoen waar we ’s ochtends zijn begonnen.

Zoveel mogelijk opruimen

Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Rond 13.00 uur pauzeren we op het strand en is er tijd om te lunchen. Neem wel je eigen lunch mee! Hierna vervolgen we onze weg. Zodra we bij het paviljoen zijn aangekomen krijg je van ons weer een drankje en kijken we hoeveel kilo afval we samen hebben opgeruimd.

Doe je ook mee? Schrijf je dan nu in voor één van de etappes en maak het strand afvalvrij!