National Geographic shows om te streamen op Disney+, ook in België vanaf 15 september.

Vanaf 15 september is Disney+ ook beschikbaar in België en vanaf vandaag kunnen onze Belgische fans genieten van een tijdelijke aanbieding op de streamingdienst. Een goeie aanleiding om enkele National Geographic series en films extra in de kijker te zetten.
4:24

Hoe paniek en angst een drijfveer vormen in de evolutie

Het is niet prettig om paniek of angst te voelen, maar deze emoties zijn allebei belangrijke drijfveren voor de evolutie van de mens. Onze hersenen reageren op bedreigingen, ze zorgen dat ons lichaam zich voorbereidt op wat er gaat komen, op een manier die we duizenden jaren geleden aanleerden. Maar wat is de wetenschap achter deze onbewuste reactie en heeft die gevolgen?
4:15

Hoe het oplossen van dit medische mysterie levens redde

In deze aflevering vertellen we hoe een 19e-eeuwse strijd leidde tot een medische doorbraak. De scheikundige Louis Pasteur werd uitgedaagd om te bewijzen dat onzichtbare deeltjes (ziektekiemen) ziekten veroorzaakten. Dat deed hij door schapen in te zetten. Terwijl media uit de hele wereld hem nauwlettend volgden en er vijftig schapen klaarstonden, wachtte de wetenschappelijke wereld met ingehouden adem op de ontdekking die de medische wetenschap op zijn kop zou zetten en ontelbare levens zou redden.
1:51

Bekijk de historische, eerste bemande vlucht van SpaceX

Bekijk de historische lancering waarmee SpaceX twee NASA-astronauten, Doug Hurley en Bob Behnken, naar het International Space Station vloog op 30 mei 2020. De missie was de eerste keer in bijna tien jaar dat een bemande ruimtevlucht vertrok vanaf een lanceringsplatform in de Verenigde Staten - en de eerste keer dat een private ruimtevaartonderneming met een eigen raket en ruimtevaartuig-ontwerp mensen in een baan rond de aarde bracht.

Hoe kook je een piranha? Dit leerde Gordon Ramsay tijdens de opnames van Uncharted

De beroemde chef-kok vertelt bij de terugkeer van reisprogramma Uncharted over de jacht op peper in India, rijden op een stier in Indonesië en geeft tips voor na de pandemie.
5:05

Welk plastic voorwerp wordt wereldwijd het vaakst weggegooid?

Filters van sigaretten worden gemaakt van een plastic met de naam celluloseacetaat. Als peuken buiten worden weggegooid, belandt er niet alleen plastic in het water en uiteindelijk in de zee, maar ook nicotine, zware metalen en andere chemische stoffen die door de filters werden geabsorbeerd. Maar er zijn oplossingen die goed zijn voor onze gezondheid en onze planeet.
2:06

Zeeleguanen, de enige hagedissen die in de oceaan zwemmen, nader uitgelegd

8 september, 2018 - Men veronderstelt dat zeeleguanen, die uitsluitend op de Galapagos Eilanden voorkomen, zijn geëvolueerd uit Zuid-Amerikaanse landleguanen die miljoenen jaren geleden per vlot van vegetatie of puinstukken op zee zijn terechtgekomen. Ze zien er dan wel dreigend uit met hun puntige stekels en messcherpe klauwen, maar deze leguanen kauwen liever op algen onderwater dan op vlees. Met hun korte snuiten en scherpe tanden schrapen ze de algen van de rotsen. Hun lange, platte staarten zijn, net als bij krokodillen, zeer geschikt voor het zwemmen in water. Charles Darwin mag hun uiterlijk dan wel als 'afzichtelijk' hebben omschreven, maar de ongebruikelijke kenmerken van deze leguanen zijn prachtig als het gaat om evolutionaire overleving.
1:40

VIDEO: Wasberenjongen adopteren een visser

Deze drie schattige verweesde wasbeertjes werden op video vastgelegd terwijl ze zich vastklampten aan een man die hen waarschijnlijk aan hun moeder doet denken.
4:35

Hoe je tandenborstel onderdeel werd van de plasticcrisis

Wat heeft de Amerikaanse Burgeroorlog te maken met mondhygiëne? Ontdek het in het eerste deel van 'The Story of Plastic', waarin we onderzoeken hoe alledaagse voorwerpen onderdeel werden van de plasticcrisis.

Exclusieve video: Fauci ontkracht coronafabels, pleit voor verandering

In een exclusief interview met National Geographic bespreekt Anthony Fauci van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) de fabels omtrent de oorsprong van Covid-19 en komt met een voorstel tot verandering om te voorkomen dat er in de toekomst een nieuwe crisis plaats zal vinden.

Kijk in mei deze National Geographic documentaires op Disney+

Een nieuwe maand betekent nieuwe content op Disney+. Dit zijn onze topkeuzes.

Jane Goodall: The Hope

Deze ingrijpende documentaire belicht Dr. Goodall's enorme nalatenschap van vier decennia die zij besteedde aan het transformeren van milieubewustzijn, dierenwelzijn en natuurbehoud door haar innovatieve benaderingen en hoe ze een wereldwijd icoon is geworden.

Jalapa, Guatemala

De nasleep van een aardverschuiving. Barrièrebomen beschermen de koffieplanten en de bodem niet alleen tegen het weer, hun wortels houden ook het heuvelachtige landschap bij elkaar. Zonder dat is de grond los en vatbaar voor aardverschuivingen.
0:10

Buyoge, Oeganda

Een nieuwe koffiefabriek in de stad Bugoye verwerkt de koffiebessen volgens strenge normen nadat de boeren ze hebben geleverd. Dit neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de kleine boeren weg en stelt hen in staat zich te concentreren op het verhogen van de productie van hun topkwaliteit koffie.
2:05

De bijzondere reis van miljoenen monarchvlinders

De jaarlijkse migratie van de monarchvlinder is een uniek fenomeen.
1:07

De bijzondere 'tango' van Patagonische futen

Deze Patagonische futen voeren elk jaar een bijzonder baltsritueel uit.
0:30

Trailer Cosmos: Possible Worlds

Waar zal de mensheid zijn aan het eind van deze eeuw? Ga mee op reis door het heelal en ontdek wat er mogelijk is in Cosmos: Possible Worlds. Elke maandag om 21:00 op National Geographic.