Bekijk alle Travel Month reisvideo’s

Nog één keer de beste reisinspiratie opdoen? Dit prachtige Werelderfgoed kwam deze maand langs op onze Facebookpagina en op de website tijdens Travel Month.

Wednesday, January 29, 2020,
Door Redactie

VIDEO

Video
3:18

Machu Picchu 101

Machu Picchu is een bewijs van de kracht en vindingrijkheid van het Incarijk. De stad is gebouwd zonder gebruik van mortel, metalen werktuigen of het wiel, en is een archeologisch wonder uit de oude wereld. Maar waarom is het gebouwd - en verlaten?
Video

In Cambodja rijst een eeuwenoude stenen stad op uit de jungle

In de Cambodjaanse provincie Siem Reap rijst een eeuwenoude stenen stad op tussen de bossen. Dit is het uitgestrekte Archeologische Park van Angkor.
Video

De Ha Longbaai in Vietnam is een spectaculaire eilandentuin

Ongeveer 1600 weelderig begroeide eilanden vormen een doolhof van kanalen in de azuurblauwe wateren van Noordoost-Vietnam. Hoewel er in de regio van de Ha Longbaai al duizenden jaren mensen wonen, zijn de meeste eilanden onbewoond. De grotten en natuurlijke torens hebben echter een rijk dierenleven. Dit spectaculaire zeegezicht zorgt al eeuwenlang voor verwondering.
Video

Duik in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Bij de plaats Porto Moniz aan de noordwestkust van het Portugese eiland Madeira dobberen zwemmers in kristalheldere zeewaterzwembaden, die de azuurblauwe lucht weerspiegelen.

Maak een adembenemende treinrit over de Mountain Railways van India

Deze slingerende spoorbanen, boogbruggen en haarspeldbochten zijn technische hoogstandjes.

TRAVEL MONTH

Video
2:34

Bezoek het Potalapaleis, het iconische hart van het Tibetaanse boeddhisme

Het Potalapaleis is een van de beroemdste heiligdommen ter wereld.
Video
2:38

De schitterende Filipijnse rijstvelden in vogelvlucht

De afgelegen hellingen van het Cordilleragebergte in de Filipijnen vormen een levend, gecultiveerd landschap. Het is een voorbeeld van duurzame landbouw op basis van traditionele methoden. Al 2000 jaar worden op de berghellingen in de provincie Ifugao terrassen aangelegd die honderden meters oprijzen.
Video
2:22

Ontdek het mysterie van de Moai op Paaseiland

Nadat moedige zeevaarders met een vloot van houten uitleggerkano’s op dit piepkleine vlekje in de uitgestrekte Grote Oceaan wisten te belanden, kwam op deze onwaarschijnlijke plek een Polynesische samenleving tot bloei. Hier, op zo’n 3700 kilometer ten westen van Zuid-Amerika en op circa 1770 kilometer van het dichtstbijzijnde eiland, ontwikkelden de Rapa Nui een eigen architectonische en artistieke cultuur. Die cultuur beleefde zijn hoogtepunt tussen de tiende en zestiende eeuw, toen de Rapa Nui negenhonderd moai maakten en ze verspreid over het eiland neerzetten.

Ontdek het Hunzadal van Pakistan

Aan de voet van de ruige Karakoram, met enkele van de hoogste bergen ter wereld, ontvouwt zich het Hunzadal van Pakistan.

Nog meer reisinspiratie? Ga naar natgeo.nl/travelmonth.

 

Lees meer