National Geographic shows om te streamen op Disney+, ook in België vanaf 15 september.

Elke maand vind je nieuwe series en films op Disney+. Hier zijn de favorieten van onze redactie.

Door Disney+
Gepubliceerd 13 aug. 2020 09:00 CEST
Cosmos

Cosmos

Foto door National Geographic

Vanaf 15 september is Disney+ ook beschikbaar in België en vanaf vandaag kunnen onze Belgische fans genieten van een tijdelijke aanbieding op de streamingdienst. Een goeie aanleiding om enkele National Geographic series en films extra in de kijker te zetten. 

Als de wereld om je heen verandert, kan het helpen om even terug te kijken in onze geschiedenis, om te onderzoeken hoe andere generaties omgingen met de uitdagingen die zij voorgeschoteld kregen. De National Geographic programma’s die beschikbaar zijn op Disney+, nemen je mee uit onze dagelijkse situatie naar de grote momenten die maatschappijen geschapen hebben, naar fascinerende verhalen waar heel wat lessen uit te leren zijn.  

Birth of Europe onderzoekt de natuurlijke fenomenen die ons continent geschapen hebben, dikwijls met grote schade. Van aardbevingen in Spanje tot vulkanische uitbarstingen die hele steden vernielden, deze schokkende driedelige serie toont hoe geologische krachten onze levens vormgaven en de menselijke tussenkomst dwarsbomen.

Buried Secrets of the Bible

Foto door National Geographic

Buried Secrets of the Bible met Albert Lin kijkt nog verder terug. Zijn twee van de Bijbels meest gekende verhalen ook echt gebeurd? Eerst onderzoekt Albert het splitsen van de Rode Zee door Mozes. Hij reist naar Egyptes verloren steden, en gebruikt alle moderne technologie die hij ter beschikking heeft om te kijken of er ook maar enig bewijs is dat zo’n gebeurtenis ook echt zou kunnen gebeurd zijn. Daarna richt hij zijn aandacht op Sodom en Gomorra – werden deze twee steden werkelijk vernietigd door zwavel en vuur?

Lost Treasures of the Maya

Foto door National Geographic

Hou je van Albert Lin’s documentaires, dan is Lost Treasures of the Maya ook een aanrader. Diep in de guatemaalse jungle trekken de oude ruines veel archeologen aan. Een nieuwe kaart toont nieuwe mogelijke vindplaatsen en Albert hoopt inzichten te verwerven in de oude Maya-beschaving gekend voor haar geheimen en mysteries.

The World According to Jeff Goldblum

Foto door National Geographic

En als je gewoon een uniek perspectief op het leven wilt verkrijgen, vergeet dan niet The World According to Jeff Goldblum: alle afleveringen worden exclusief gestreamd op Disney+. Of toch niet? Op donderdag 10 september kan je om 21:00 op National Geographic Vlaanderen de eerste aflevering in een exclusieve avant-première bekijken.

Dog's Life with Bill Farmer

Foto door National Geographic

Geef je er de voorkeur aan geeft om je dieren te trainen, dan is de serie Een hondenleven met Bill Farmer een hartverwarmende optie, exclusief op Disney+. Bill Farmer is een Disney-legende. Je kent hem als de stem van de geliefde Disney-figuren Goofy en Pluto, maar in deze serie treedt hij meer op de voorgrond en reist hij door Amerika waar hij een aantal bijzonder getalenteerde en trouwe vierpotige vrienden ontmoet.

Dierenliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen bij The Incredible Dr.Pol, Dr Oakley, Yukon Vet of Disney klassiekers als Lady & De Vagebond, The Lion King en Jungle Book.

Car SOS

Foto door National Geographic

Je hoeft geen autoliefhebber te zijn om te kunnen genieten van Car SOS. Het dreamteam dat bestaat uit Fuzz de monteur en Tim de meester der onderdelen, werkt met klassieke auto’s die betere dagen gekend hebben. De eigenaren weten niet dat hun geliefde voertuigen worden hersteld in hun oorspronkelijke glorie, dus de onthullingen zijn ongelooflijk – en verrassend emotioneel!

Cosmos

Foto door National Geographic

In 1980 inspireerde de alom geprezen serie Cosmos: A Personal Voyage een heel nieuw publiek, door hen in te wijden in de wonderen van het universum. Vandaag presenteert National Geographic Cosmos: A Spacetime Odyssey, geïnspireerd op de originele show. Deze dertiendelige serie, gepresenteerd door de wereldvermaarde astrofysicus Neil deGrasse Tyson, zal je met vernieuwde verbazing naar de hemel laten kijken, met de verhalen van oude sterren en nieuwe werelden in het achterhoofd.

Drain the Ocean

Foto door National Geographic

Onze zeeën verbergen ongelooflijke geheimen, sommigen zullen we waarschijnlijk nooit ontdekken. Maar de nieuwste technologieën geven ons toegang tot delen van onze geschiedenis waarvan we dachten dat we ze nooit zouden kunnen opduiken. Drain the Ocean: WWII gebruikt de allernieuwste computer tovenarij die ons naar de zeebodem brengt, waar we de scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog ontdekken. Van het Nazi-schip de Bismarck, tot de boten van Pearl Harbour. De reconstructies onthullen fascinerende nieuwe inzichten. 

Ontdek deze programma's en meer op Disney+, de nieuwe thuishaven van National Geographic.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Televisie En Video
The Incredible Dr. Pol 11
Televisie En Video
Planet Possible | #ShareYourSpot
Televisie En Video
Gordon Ramsay: Uncharted 2
Televisie En Video
Kijk in mei deze National Geographic documentaires op Disney+
Televisie En Video
Jalapa, Guatemala

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.