Magda Bou Dagher Kharrat

Gepubliceerd 31 mrt. 2022 19:10 CEST

Magda Bou Dagher Kharrat is een professor aan de Saint Joseph University van Beiroet - Libanon. Ze is een geneticus met speciale interesses in het behoud van endemische soorten. Ze gebruikt geavanceerde technologie voor DNA-barcodering en metabarcodering om de biologische diversiteit te onderzoeken en de complexe interacties tussen verschillende soorten te ontrafelen. Deze interacties vormen de kern van de benadering van ecosysteemherstel die ze implementeerde via de NGO Jouzour Loubnan die ze in 2008 mede oprichtte. Met een aanstekelijke passie voor het behoud van biodiversiteit en het herstel van ecosystemen heeft Kharrat verschillende collegiaal getoetste artikelen gepubliceerd en is ze erkend met meerdere internationale onderscheidingen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Televisie En Video
Ineza Umuhoza Grace
Televisie En Video
Tom Matthews
Televisie En Video
Gergana Daskalova
Televisie En Video
Bear Grylls
Televisie En Video
Hazen Audel

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.