Ontdek de natuur in Thüringen

Over pieken, door dalen, langs bergen, meren en rivieren. Thüringen is een paradijs voor een actieve vakantie. In dit dossier ontdek je het beste van natuurlijk Thüringen.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:08 CET
Een uitkijkpunt langs de Rennsteig.
Een uitkijkpunt langs de Rennsteig.
Foto door Robin Visser

Met meer dan 20 gecertificeerde wandelpaden en vele themawandelingen door afwisselende landschappen met uitgestrekte vergezichten is Thüringen een paradijs voor wandelaars. Niet alleen vanwege de bekende wandeling op de Rennsteig in het Thüringer Woud, waarvan wij in dit dossier de mooiste stops op een rij hebben gezet. Wat dacht je van een wandeling langs de voormalige Oost-Duitse grens? Of kilometers wandelen over de SaaleHorizontale door de Saalevallei met uitzicht op dorpjes, burchten en kastelen? Denk ook eens aan een natuur – of themawandeling en treed in de voetsporen van bekende persoonlijkheden als Goethe en Schiller. Wij maakten een top 6 met mooiste wandelingen door Thüringen.

De smalle Drakenkloof.
Foto door Thüringer Tourismus GmbH

Maar ook fietsers komen aan hun trekken in de groene regio in Midden-Duitsland, met maar liefst 1700 kilometer aan fietspaden. Fiets door het Thüringer Woud of langs de oevers van rivieren als de Werra, Ilm, Unstrut, Gera, Saale en Elster. Wij hebben drie bijzondere rivierroutes voor je op een rij gezet. Of wat dacht je van een culturele fietstocht langs klassieke steden in Thüringen, zoals Erfurt en Weimar? Fiets van de Wartburgburcht naar kasteel Altenburg op de 225 kilometer lange Städtekette, waarvan iedere etappe ook per trein af te leggen is.

Slot Kromsdorf langs de Ilmtalfietsroute.
Foto door Andreas Weise, Thüringer Tourismus GmbH

Maar naast wandelen en fietsen is er nog veel meer te doen in de natuur van Thüringen. Van een boomkronenpad op 40 meter hoogte tot kanoën over een stuwmeer: wij hebben de mooiste natuurgebieden van de regio op een rij gezet. Ontdek Natuurpark Thüringer Leisteengebergte – Obere Saale, het traditionele leisteingebergte vol beekdalen en beboste bergen. Of klim naar het letterlijke hoogtepunt van Duitsland, met indrukwekkend uitzicht over het omringende natuurgebied. Maar het kan nog gekker. Van parasailen met adelaars tot skiën en bergbeklimmen. Ontdek vier verrassende outdooractiviteiten in Thüringen!

 

Steile gipswanden en rotsen kenmerken natuurpark Zuid-Harz.
Foto door Toma Babovic, Thüringer Tourismus GmbH

Lees verder in het dossier ‘Natuurlijk Thüringen’!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Thüringen
SaaleHorizontale: Duitse wandelroute met panoramische vergezichten
Thüringen
3x Rivierroutes door groen Duitsland
Thüringen
De mooiste stops langs de beroemdste wandelroute van Duitsland
Thüringen
Fiets van de Wartburgburcht naar kasteel Altenburg
Thüringen
De Groene Strook: Wandel langs de Oost-Duitse grens

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.