Verrassende outdooractiviteiten in Thüringen

Parasailen met adelaars, zomer-tubing en quadrijden? Of liever duiken, bergbeklimmen en skiën? Thüringen zit vol outdooravonturen. Wij zetten er vier voor je op een rij!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:08 CET
Langlaufen.
Langlaufen.
Foto van Shutterstock

1. Het hele jaar door wintersportvertier

In Thüringen komen wintersportliefhebbers het hele jaar door aan hun trekken. Bobsleeën, rodelen met rubberen banden de berg af, parasailen in Steinach met de ski's onder de voeten of zelfs een cursus skischansspringen volgen. Ben je ook in de zomer op zoek naar winters vertier? Dan kan je langlaufen of skiën in de nieuwe DKB-indoor skihal in Oberhof. Op zoek naar een echte adrenalinekick? Raas dan met een piloot in een viermansbob de officiële WK-baan af en ervaar wat een professionele bobsleeër voelt.

2. Vanaf het water

Een urenlange kanotocht over de Werra, gezellig met een boot de Saale op, vissen in de twee grote stuwmeren aan de Saale, Hohenwarte en Bleiloch, ook wel de Thüringer Zee genoemd. Of, als je wat meer actie zoekt, waterskiën en rafting. In Thüringen komen alle watersportliefhebbers aan hun trekken!

Kanoën in het Werratal.
Foto van Joachim Negwer/Thüringer Tourismus GmbH

3. Diep onder de grond

Duik honderden meters onder de grond in de zoutmijnen van Merkers en beland in een ondergrondse ruimte ter grootte van München. Hier worden regelmatig concerten georganiseerd, wat het de diepste concertzaal ter wereld maakt. Verwonder je aan de muziek en de zoutkristallen die als glinsterende diamanten aan het plafond hangen.

4. Sterrenpark Rhön

Niet alleen overdag is biosfeerreservaat Rhön met zijn vergezichten betoverend mooi, ook bij nacht is het de moeite waard. Ver weg van lichtvervuiling van de grote steden hebben wetenschappelijke metingen bewezen dat hier nog natuurlijke nachtlandschappen zijn. Boek een maanlichtwandeling, leer meer over de imponerende sterrenhemel of duik in het leven van de Kelten!

Het Sterrenpark in Rhön.
Foto van Holger Leue/Rhön Marketing

Zelf op avontuur in Thuringen? Lees hier verder >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Digital Nomad
4x Dichtbij de natuur in de Duitse regio Thüringen
Digital Nomad
Ken jij het oudste langeafstandswandelpad van Duitsland al?
Reizen
Sportklimmen blaast economie van Grieks eiland nieuw leven in
Reizen
Wat doet de COVID-19-uitbraak met het Everest-basiskamp?
Wetenschap
‘Vulkaantoerisme’ floreert – maar is het niet te riskant?

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.