Verrassende outdooractiviteiten in Thüringen

Parasailen met adelaars, zomer-tubing en quadrijden? Of liever duiken, bergbeklimmen en skiën? Thüringen zit vol outdooravonturen. Wij zetten er vier voor je op een rij!donderdag 9 november 2017

Door Redactie
Langlaufen.

1. Het hele jaar door wintersportvertier

In Thüringen komen wintersportliefhebbers het hele jaar door aan hun trekken. Bobsleeën, rodelen met rubberen banden de berg af, parasailen in Steinach met de ski's onder de voeten of zelfs een cursus skischansspringen volgen. Ben je ook in de zomer op zoek naar winters vertier? Dan kan je langlaufen of skiën in de nieuwe DKB-indoor skihal in Oberhof. Op zoek naar een echte adrenalinekick? Raas dan met een piloot in een viermansbob de officiële WK-baan af en ervaar wat een professionele bobsleeër voelt.

2. Vanaf het water

Een urenlange kanotocht over de Werra, gezellig met een boot de Saale op, vissen in de twee grote stuwmeren aan de Saale, Hohenwarte en Bleiloch, ook wel de Thüringer Zee genoemd. Of, als je wat meer actie zoekt, waterskiën en rafting. In Thüringen komen alle watersportliefhebbers aan hun trekken!

Kanoën in het Werratal.

3. Diep onder de grond

Duik honderden meters onder de grond in de zoutmijnen van Merkers en beland in een ondergrondse ruimte ter grootte van München. Hier worden regelmatig concerten georganiseerd, wat het de diepste concertzaal ter wereld maakt. Verwonder je aan de muziek en de zoutkristallen die als glinsterende diamanten aan het plafond hangen.

4. Sterrenpark Rhön

Niet alleen overdag is biosfeerreservaat Rhön met zijn vergezichten betoverend mooi, ook bij nacht is het de moeite waard. Ver weg van lichtvervuiling van de grote steden hebben wetenschappelijke metingen bewezen dat hier nog natuurlijke nachtlandschappen zijn. Boek een maanlichtwandeling, leer meer over de imponerende sterrenhemel of duik in het leven van de Kelten!

Het Sterrenpark in Rhön.

Zelf op avontuur in Thuringen? Lees hier verder >

Lees meer