Actief Tirol

Great Walks: Op het randje

Great Walks: Op het randje

Plotseling maakt het lieflijke landschap van de Voor-Alpen plaats voor een hoog en woest gebergte: de Lechtaler Alpen. Een wandelpad, één van de zes Great Walks van Tirol, voert in tien etappes door een droomlandschap. Zorgen laat je achter in het dal. Boven telt alleen het hier en nu.

E-mountainbike: hoger, steiler, verder

De komst van de E-Mountainbike zet de bergsport op zijn kop. Met dank aan de elektrische ondersteuning kunnen we hoger, steiler, verder en vooral gemakkelijker. Grootste pluspunt: de beklimming is net zo leuk geworden als de afdaling.

Culinair Tirol

Boven smaakt alles beter

Is het de berglucht, komt het door de extra eetlust na een klim omhoog, zijn het de pure producten of is het de rust waardoor we met alle zintuigen kunnen eten? Eén ding staat vast: op de alm smaakt alles beter dan in het dal. We vroegen drie chefs uit Tirol naar hun geheim.

Een zomer op de alm

Het leven op de alm is geen sprookje. Vier of vijf maanden lang wordt er zeven dag per week, zonder één vrije dag, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt. Toch wil de Tiroler kaasmaker Johann Schönauer niet anders: ‘De alm is een klein universum waar de wereld nog in orde is.’

Natuur in Tirol

Het uitzicht als luxe

Balancerend op een richel boven de afgrond, vastgeklonken aan een bergwand of verstild aan een meertje. Berghutten staan vaak op spectaculaire plekken, maar laten zich niet zomaar ontdekken. Daar moet je moeite voor doen. Lopen. Werken. Bergop. En dat is helemaal niet erg, want hoe groter de inspanning, hoe zoeter de beloning. Onze top 5.

De Big 5 van Tirol

Wie de Big 5 van Tirol wil zien, moet de berg op. In het Nationalpark Hohe Tauern, het grootste natuurreservaat van Centraal Europa, heb je de meeste kans om ze te spotten in hun natuurlijke omgeving: de verstilde wereld van de almen, rotsen en toppen. Reisjournalist en -fotograaf Hans Avontuur zag ze allemaal.
Gesponsord

Wintersporten in het hart van de Oostenrijkse Alpen

Kijk jij ook al weer uit naar de winter? Hét seizoen dat je de latten of je snowboard weer af mag stoffen om richting de bergen te trekken. In dit dossier ontdek waarom Tirol één van de beste wintersportregio’s ter wereld is!

Tirol

Gesponsord

Culinair Tirol: smullen langs de piste

Van voedzame maaltijden in authentieke almen tot het knödelfestival, kaasboerderijen en bekroonde restaurants: geniet in Tirol van culinaire hoogstandjes. Zelfs langs de piste!
Gesponsord

Tirol: wintersport in superlatieven

Kies uit ruim 80 skigebieden met 3.400 km pistes in alle categorieën, waar hypermoderne liften je snel en comfortabel naar de top brengen. Tirol biedt wintersport in superlatieven. 
Gesponsord

Bijzonder slapen in Tirol: 6 tips

Van een driehonderd jaar oude boerderij tot voormalige koetsiersherberg omgebouwd tot supermodern verblijf. Deze zes bijzondere accommodaties in Tirol mogen gerust op je bucketlist. 
Gesponsord

Feesten in Tirol: van sportevents tot culinaire festivals

Juich de beste skiërs ter wereld toe, bezoek een concert tijdens een van de spectaculaire seizoensopeningen of drink glühwein op de kerstmarkt. Zo viert Tirol feest in de winter!

Plezier voor iedereen

Gesponsord

Skiën met kinderen: tips van A tot Z

Van fijne gezinsaccommodaties tot de beste kinderskiklasjes en een legio aan alternatieve activiteiten: dit is het ABC voor een skivakantie met de hele familie!
Gesponsord

Dit zijn de leukste sneeuwactiviteiten in Tirol

Dat je goed kunt skiën en snowboarden in Tirol weten we nu wel. Maar wat heeft het winterse wonderlandschap nog meer te bieden? Van winterwandelen tot de mooiste zonneterrassen: dit zijn de leukste activiteiten in Tirol!
Gesponsord

Winterpret in Tirol met het hele gezin

Gezinnen voelen zich helemaal thuis in de Tiroler skigebieden. Pistes voor kinderen van alle leeftijden en een groot aanbod aan creatieve activiteitenprogramma’s zorgen dat geen gezinslid zich zal vervelen!  
Gesponsord

Wellness met een bergpanorama: dit is ontspannen in Tirol

In het hart van de Alpen geniet je niet alleen van de gezonde berglucht en uitstekende wellnessvoorzieningen, maar word je ook verwend met het prachtige berglandschap. Dit zijn onze 5 favoriete wellnesscentra mét uitzicht!

Tirol

Gesponsord

Time-out in de Tiroolse bergen

Gebruik de winter om weer helemaal in balans te komen. Waar? In de Tiroolse bergen. Van een stedentrip naar Innsbruck tot sneeuwwandelingen in de natuur: 5 tips voor een relaxte winterse getaway.
Gesponsord

Zo reis je het snelst naar Tirol

Vroeger kostte het veel moeite om de bergen in Tirol te doorkruisen. Maar dat is verleden tijd. Tirol is tegenwoordig is Tirol snel en makkelijk te bereiken voor vakantiegangers uit alle windrichtingen.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.