Feesten in Tirol: van sportevents tot culinaire festivals

Juich de beste skiërs ter wereld toe, bezoek een concert tijdens een van de spectaculaire seizoensopeningen of drink glühwein op de kerstmarkt. Zo viert Tirol feest in de winter!

Innsbruck Silvester.
Innsbruck Silvester.
Foto van Tirol Werbung - Zak Heinz

Van kerstmarkten tot sportwedstrijden: het hele jaar door trekken topevenementen in Tirol, zoals de Hahnenkamm-race en het EK Boulder, tienduizenden bezoekers. Proef lekkernijen op culinaire festivals of moedig topsporters uit de hele wereld aan, die op ski’s, mountainbikes of in kajaks topprestaties leveren tijdens marathons en internationale kampioenschappen.

De seizoensopening in Ischgl.
Foto van TVB Paznaun-Ischgl

Of je nou geniet van van optredens en concerten van bekende muzikanten en zangers of zelf actief meedoet bij grote evenementen, zoals de jaarlijkse Karwendelmarsch, het enorme scala aan evenementen bewijst dat ze in Tirol houden van sportieve records en topentertainment.

Zo is het reden voor een feestje wanneer de pistes weer zijn voorzien van een flinke laag sneeuw en de liften weer gaan draaien. Meerdere feesten zelfs! Ieder jaar wordt de opening van het skiseizoen  in Oostenrijk weer op feestelijke wijze ingeluid in de verschillende gebieden. Van concerten tot skiraces: onder andere in Ischgl, Mayerhofen en Sölden zorgen spectaculaire seizoensopeningen voor een gezellige start van de winter.

Een skiër vliegt over de piste tijdens de Hahnenkamm-race.
Foto van Kitzbüheler Alpen

Ook spectaculair is de jaarlijkse Hahnenkamm-race, waarbij de beste skiërs in Kitzbühel tegen elkaar strijden in de volgende categorieën: Super G, Slalom en een afdaling van de beruchte Streif. Duizenden bezoekers uit verschillende landen komen naar de wereldberoemde race op de Kitzbühel om de skiërs toe te juichen tijdens het hoogtepunt van de winterse wereldkampioenschappen. De Streif is een van de moeilijkste afdalingen in de wereld: hellingen tot 85 procent, snelheden van 140 kilometer per uur en sprongen tot 80 meter lengte op de ‘muizenval’. Komt dat zien!

Wereldkampioenschappen Noordse Combinatie in Seefeld.
Foto van Olympiaregion Seefeld

In 2019 is het tijd om naar Seefeld af te reizen. Dan organiseert de Olympische regio vol trots de 52e editie van de Wereldkampioenschappen Noordse Combinatie. De gemeente, die al drie keer is opgetreden als gastregio voor de Noordse Combinatie-wedstrijden op de Olympische Spelen en veel affiniteit heeft met de Noordse combinatie, ontvangt dan opnieuw ‘s werelds beste skispringers, crosscountryskiërs en combinatieskiërs. Seefeld won, mede door zijn grote sneeuwveiligheid en goede bereikbaarheid vanaf Innsbruck en München, van Obersdorf in Duitsland en Planica in Slovenië.

De adventsmarkt in Innsbruck.
Foto van Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Tot slot is de adventstijd een bijzondere tijd om naar Tirol te reizen. Struin langs gezellige kraampjes en romantisch versierde pleinen en kerstbomen. Bezoek poppentheaters, bak gezamenlijk peperkoeken en proef lokale lekkernijen zoals glühwein en kiachl (een soort platte beignets) op de bijzondere kerstmarkten van Tirol. De stadscentra veranderen in levende sprookjes. 

Waarvan gaat jouw hart sneller kloppen? Ontdek de leukste winterevents en al het andere dat Tirol te bieden heeft op Visit Tirol!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.