Goede Berichten

Met onder meer: nieuwe prachtplekken in Nederland en een mooi keurmerk voor de wateren rond Tenerife.

Dwaalspoor

Google Maps weet er geen raad mee: er is geen route te berekenen tussen de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang en Amsterdam. Niet over land, niet door de lucht. Toch waagt redacteur Kevin van Huët het erop.

Land van Maas en Cuypers

Journalist Niels Guns reist het lot achterna. Zijn blinde worp met een dartpijl op de kaart van de Benelux en omgeving brengt hem deze keer naar het Limburgse Linne, alwaar hij op eigen wijze op verkenning uitgaat in het dorp en de omgeving.
Gesponsord door NBTC Koninklijk Nederland

Een koninklijke zomer in Leeuwarden

Deze zomer organiseert Leeuwarden uiteenlopende culturele activiteiten die het rijke verleden van de stad, waarin de familie Nassau een grote rol heeft gespeeld, volop tot leven brengen.

Wallis

Beroemde bergen, imposante gletsjers, karakteristieke bergdorpen en alpenweides vol wilde bloemen.
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

9 fantastische fotolocaties in hartje Zwitserland

Eeuwige sneeuw of juist groene bergweiden met heldere bergmeertjes. Kabelbanen naar de hoge bergtoppen vanaf waar het uitzicht adembenemend mooi is. In de Zwitserse regio Bern maak je ongeëvenaarde landschapsfoto’s.
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Fotogeniek Lugano: Zwitserse stad met Italiaanse flair

Azuurblauw water met palmbomen en kleurrijke vissersdorpjes aan de oevers: Lugano heeft een Italiaanse sfeer en bruisende piazza’s. Ook elders in de Zuid-Zwitserse regio Ticino waan je je in Italië.
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Fotografeer vier iconische landschappen in het Zwitserse Wallis

De regio Wallis in het zuidwesten van Zwitserland heeft het allemaal: een wereldberoemde berg, de grootste gletsjer van de Alpen, glooiende wijngaarden en zelfs zijn eigen hondensoort. Wij tippen vier iconische hoogtepunten in dit adembenemende stukje Europa.
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Terug in de tijd in het Zwitserse Bavonadal

Huizen opgetrokken uit stapelstenen in gehuchten met paadjes zo smal dat je er met de auto niet doorheen komt. Geen elektriciteit, wel groentetuinen en kudden vee. In het afgelegen Bavonadal in het Zwitserse Ticino lijkt de tijd al eeuwen stil te staan.
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Op safari in het Zwitserse Wallis

Knokkende koeien, burlende herten, fluitende marmotten en vertederende schapen. In de Zuid-Zwitserse regio Wallis vind je het allemaal in een decor zoals je dat op legpuzzels en in sprookjesboeken ziet. De perfecte plek om met je camera op safari te gaan.
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Ticino: een vogelparadijs in Zuid-Zwitserland

Jaarlijks maken honderden soorten trekvogels dankbaar gebruik van het warme, voedselrijke Zuid-Zwitserland om op krachten te komen voordat ze de Alpen oversteken. Eenmaal uitgerust en verzadigd vliegen ze naar het noorden. 
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Op zoek naar steenbokken in het Berner Oberland

Groene bergweiden, witte toppen en een gespierde steenbok met lange, gebogen hoorns. Ga met je camera in de bergen van het Zwitserse Berner Oberland op zoek naar de iconische alpensteenbok in zijn natuurlijke habitat. 
Gesponsord door Zwitserland Toerisme

Fotogeniek Zwitserland: hier maak je een winnende foto

Stuur jij dit jaar de winnende foto in voor de National Geographic Fotowedstrijd? Je kunt in je archieven duiken voor de beste foto’s voor de categorieën Dier, Mens en Landschap, maar nog leuker is het om specifiek op zoek te gaan naar jouw ultieme foto. Waar kun je dat beter doen dan in Zwitserland?
Gesponsord door Montafon Tourismus

Outdoortip: een (e-)bike-en-hike-tocht om dit Oostenrijkse dal

Nog outdoorinspiratie nodig voor deze zomer? Ga op avontuur in het schilderachtige Oostenrijkse dal Montafon, waar je bijvoorbeeld een elektrische fietstocht combineert met een wandeltocht vol spectaculaire uitkijkpunten.
Gesponsord door Tourismusverband St. Anton am Arlberg

3x Onvergetelijke wandelroutes in het Oostenrijkse St. Anton

In de Tiroolse vakantieregio St. Anton am Arlberg geniet je ’s zomers van de natuur en het buitenleven. Ervaar de kracht van de bergen, en neem die vervolgens mee terug naar huis.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.