Travel Month

Ga in januari mee op reis tijdens Travel Month

Ga in januari mee op reis tijdens Travel Month

In januari staat National Geographic in het teken van reizen.

De 26 mooiste reizen voor 2020

Waar moet je heen? Wat moet je weten? Ontdek de mooiste reizen voor het komende jaar, samengesteld door de 17 verschillende internationale redacties van Traveler.

National Geographic Escapes

Eerste klas: de 15 mooiste treinreizen ter wereld

Deze vijftien legendarische treinlijnen voeren langs de mooiste bergpanorama’s, woestijnen, moerassen en regenwouden en voeren af en toe halsbrekende toeren uit om op hun plaats van bestemming te komen. Treinreizen die in je geheugen gegrift blijven. 

16x geheimen van Azië

Deze zestien reizen langs de pracht van de onderwaterwereld, verstilde heiligdommen en idyllische eilanden van het Aziatisch continent blijven je een leven lang bij.

De reis van je leven: 21 onvergetelijke avonturen

De drang om de wereld te verkennen leidt vaak tot de prachtigste verhalen. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid en ga mee op een van deze 21 avontuurlijke trips.

BEST TRIPS 2020

De 26 mooiste reizen voor 2020 in Traveler

Vandaag verschijnt de nieuwste editie van National Geographic Traveler met de Best Trips-lijst voor 2020, samengesteld door de 17 verschillende internationale redacties van Traveler.

Dit is waarom je verliefd wordt op Philadelphia

Deze Amerikaanse stad in opmars maakt indruk met haar mondiale keuken, geweldige kunst en baanbrekende geest.

reisjournalisten

De 5 favoriete bestemmingen van reisjournalist Dirk Wijnand

Reisjournalisten bezoeken voor hun werk de mooiste gebieden ter wereld. Welke plekken zijn hun favoriet? Deze keer: reisjournalist Dirk Wijnand de Jong aan het woord.

De 5 favoriete bestemmingen van reisjournalist Veerle

Reisjournalisten bezoeken voor hun werk de mooiste gebieden ter wereld. Welke plekken zijn hun favoriet? Deze keer: reisjournalist Veerle Witte aan het woord. 

De 5 favoriete bestemmingen van reisjournalist Corno

Reisjournalisten bezoeken voor hun werk de mooiste gebieden ter wereld. Welke plekken zijn hun favoriet? Deze keer: reisjournalist Corno van den Berg aan het woord. 

traveler

India: ode aan een kleurrijk land

Wie op zoek gaat naar het 'echte India', kan lang zoeken, zegt schrijver Akash Kapur. Het zijn juist de contrasten en de synergie tussen oud en nieuw, tussen Oost en West, tussen spiritueel en down-to-earth, die het land zo bijzonder maken.

Lille met een local

De Noord-Franse stad Lille, ook wel bekend als Rijsel, mag zich in 2020 World Design Capital noemen. Local Benjamin Clipet kent alle ins en outs van de stad.

Hoe een wereldreiziger een wereldverbeteraar werd

Een wereldreis en een verblijf op Kaapverdië openden de ogen van Joshua van Eijndhoven. De wereldreiziger werd wereldverbeteraar, en tegenwoordig investeert hij als ‘de Tony Chocolonely van de reisbranche’ in mensen en natuur.

Reis langs de sjamanen in Mongolië

Mongolië telt naar schatting ruim twintigduizend sjamanen. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van hun diensten ligt nog eens vele malen hoger. Fotograaf en schrijver Marieke van der Heijden raakte gefascineerd door het sjamanisme. Ze besloot haar wereldreis te beginnen in Mongolië en bracht een bezoek aan 'The People of the Blue Sky'. 

Proef de smaak van Palermo

Rauwe charme, een roemruchte geschiedenis en een levendige foodscene: Palermo is een paradijs voor liefhebbers van lekkernijen. Reisjournalist Guido Derksen eet zich een weg door de straten van de Siciliaanse hoofdstad.

Graven in het verleden op Cyprus

Wat drijft reizigers – behalve Wanderlust en avontuur – om naar een bepaalde plek af te reizen? Voor redacteur Servaas Neijens is dit geschiedenis en archeologie.
35 Foto's

Bekijk de beste reisfoto’s van 2019

Verken de wereld in deze 35 adembenemende foto’s en reis met ons mee tijdens Travel Month.

stedentrips

Ontdek Moskou in 3 dagen met dit ultieme reisplan

Bewonder architectonische meesterwerken, ontdek het Sovjet-verleden en geniet van plaatselijke gerechten in deze stad met zijn gouden uienkoepels.

Bezoek een van de gelukkigste steden ter wereld

Niet al te ver weg ligt een stad die met rasse schreden cooler, creatiever en bovendien gelukkiger wordt. Tijd om (weer) eens af te gaan kijken in Kopenhagen

72 uur in Barcelona

Duik onder in de Catalaanse hoofdstad met 72 uur aan tapas, rumba, Gaudí en… ufowaarnemingen.

Dit wordt volgend jaar de Culturele Hoofdstad van Europa

De grootste stad aan de ruige Atlantische westkust van Ierland is tevens het culturele hart van The Emerald Isle. Pak nu je kans en reis af naar Galway.

Weekendplan voor het ontdekken van Venetië

Je kunt wekenlang in deze stad ronddwalen en je geen moment vervelen. Maar als je slechts een paar dagen hebt, kan een lokale Venetiaan je helpen om de stad te verkennen.
Steden

Steden

Doe inspiratie op voor jouw volgende stedentrip.

wereldkeuken

Verken de wereld met Gordon Ramsay

Eén chef-kok, zes overheerlijke bestemmingen – ontdek de reistips van deze culinaire avonturier in de nieuwe National Geographic-serie.

27x eten over de hele wereld

Het water loopt je in de mond bij deze smakelijke reis langs 's werelds mooiste eetculturen.

Op reis in Nederland: 7 tips voor 2020

Koortsachtig aan het speuren naar waar je komend jaar heen wil reizen? Expeditie Achtertuin maakt het je makkelijk: blijf een keer in eigen land. 

Nederland

De 5 favoriete plekken in Nederland van Expeditie Achtertuin

Je hoeft niet de hele wereld over te reizen om iets moois te zien: Nederland is al spectaculair genoeg.

Hier in Friesland is het donker

Wie sterrenhemels zoekt, zit goed in Friesland, waar men het donker koestert. Traveler zigzagde tussen Franeker en Dokkum en de Waddendijk, op zoek naar duisternis.  

Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s

Nat Geo Your Shot-fotografen legden 50 bestemmingen vast die perfect zijn voor jouw volgende avontuur.

inspiratie

Ondertoerisme: deze bestemmingen willen jouw aandacht

In dit tijdperk van massatoerisme zien de minder drukbezochte bestemmingen nieuwe mogelijkheden.

Dit zijn 10 van de meest spectaculaire roadtrips ter wereld

Van Transsylvanië tot Patagonië: langs deze adembenemende routes is veel moois te beleven.

Ontloop de toeristische drukte en probeer deze verborgen juweeltjes

Ga de horden toeristen in Venetië uit de weg en ontsnap naar de romantische waterwegen van Ljubljana in Slovenië.

VIDEO

3:18

Machu Picchu 101

Machu Picchu is een bewijs van de kracht en vindingrijkheid van het Incarijk. De stad is gebouwd zonder gebruik van mortel, metalen werktuigen of het wiel, en is een archeologisch wonder uit de oude wereld. Maar waarom is het gebouwd - en verlaten?

In Cambodja rijst een eeuwenoude stenen stad op uit de jungle

In de Cambodjaanse provincie Siem Reap rijst een eeuwenoude stenen stad op tussen de bossen. Dit is het uitgestrekte Archeologische Park van Angkor.

De Ha Longbaai in Vietnam is een spectaculaire eilandentuin

Ongeveer 1600 weelderig begroeide eilanden vormen een doolhof van kanalen in de azuurblauwe wateren van Noordoost-Vietnam. Hoewel er in de regio van de Ha Longbaai al duizenden jaren mensen wonen, zijn de meeste eilanden onbewoond. De grotten en natuurlijke torens hebben echter een rijk dierenleven. Dit spectaculaire zeegezicht zorgt al eeuwenlang voor verwondering.

Duik in de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz

Bij de plaats Porto Moniz aan de noordwestkust van het Portugese eiland Madeira dobberen zwemmers in kristalheldere zeewaterzwembaden, die de azuurblauwe lucht weerspiegelen.

Maak een adembenemende treinrit over de Mountain Railways van India

Deze slingerende spoorbanen, boogbruggen en haarspeldbochten zijn technische hoogstandjes.

werelderfgoed

4:12

Ontdek het Hunzadal van Pakistan

Aan de voet van de ruige Karakoram, met enkele van de hoogste bergen ter wereld, ontvouwt zich het Hunzadal van Pakistan.
2:22

Ontdek het mysterie van de Moai op Paaseiland

Nadat moedige zeevaarders met een vloot van houten uitleggerkano’s op dit piepkleine vlekje in de uitgestrekte Grote Oceaan wisten te belanden, kwam op deze onwaarschijnlijke plek een Polynesische samenleving tot bloei. Hier, op zo’n 3700 kilometer ten westen van Zuid-Amerika en op circa 1770 kilometer van het dichtstbijzijnde eiland, ontwikkelden de Rapa Nui een eigen architectonische en artistieke cultuur. Die cultuur beleefde zijn hoogtepunt tussen de tiende en zestiende eeuw, toen de Rapa Nui negenhonderd moai maakten en ze verspreid over het eiland neerzetten.
2:38

De schitterende Filipijnse rijstvelden in vogelvlucht

De afgelegen hellingen van het Cordilleragebergte in de Filipijnen vormen een levend, gecultiveerd landschap. Het is een voorbeeld van duurzame landbouw op basis van traditionele methoden. Al 2000 jaar worden op de berghellingen in de provincie Ifugao terrassen aangelegd die honderden meters oprijzen.

reisverhalen

Drie keer op zee: avontuurlijke verhalen van vrouwelijke reizigers

Hoe je de spanning van het avontuur ontdekt in Indonesië, Zweden en Australië.
22 Foto's

22x Europa voor moderne pelgrims

Van neolithische steencirkels tot kloosters op steile klippen – deze ontzagwekkende spirituele toevluchtsoorden hebben de tand des tijds doorstaan.

Drie keer over land: sterke verhalen van vrouwelijke reizigers

Hoe je de spanning van het avontuur ontdekt in China, België en Colombia.

Vriendelijkheid op reis: 10 keer dat een vreemdeling te hulp schoot

Van Australië tot Marokko: onze lezers delen hartverwarmende reisverhalen over hulpvaardigheid, gastvrijheid en onverwachte serenades.

nationale parken

Bekijk de meest adembenemende nationale parken ter wereld

Van oeroude rotsformaties in Australië tot torenhoge gletsjers in Patagonië: dit zijn twintig van onze favoriete nationale parken.
5 Foto's

5x Populairste nationale parken van de Verenigde Staten

Miljoenen mensen brengen jaarlijks een bezoek aan de zeldzame mammoetbossen en metershoge watervallen in de schitterende nationale parken van de Verenigde Staten. Een aantal populaire parken vind je in deze fotogalerij.

treinreizen

Stap op Europa’s leukste treinreizen voor het gezin

Kinderen zullen deze zeven prachtreizen heerlijk vinden –zonder alle stress van het vliegen.

10x minder bekende treinreizen

De reis is belangrijker dan de bestemming op deze treinavonturen die worden aanbevolen door National Geographic-lezers.

ontdek verder

Digital Nomad

Digital Nomad

Wereldreiziger Veerle, oprichter van Travel Diaries, gaat sinds juni 2014 als digital nomad op pad voor Traveler om verslag te doen van bestemming over de hele wereld.