Valley of the Boom tijdens de www.week

National Geographic duikt in de beginperiode van het moderne internet.

Door Redactie
Gepubliceerd 10 jan. 2019 15:13 CET

Valley of the Boom’ herbeleeft het turbulente bestaan van drie roemruchte techbedrijven, die elk op hun eigen manier het internet vormden zoals we het nu kennen. Nog voor Google wist Netscape de wereld te veroveren met een internetbrowser. Een groep studenten begon nog voor Facebook met het snelgroeiende sociale medium TheGlobe.com. En voor YouTube wist een door de FBI gezochte crimineel zich met kunst en vliegwerk omhoog te werken in Silicon Valley met videostreamingdienst Pixelon.

‘Valley of the Boom’ is een humoristische dramaserie, waarin het acteerwerk van onder andere Bradley Whitford (“Get Out”, “The West Wing”), Lamorne Morris (“New Girl”) en Steve Zahn (“War for the Planet of the Apes”) wordt aangevuld met korte interviewfragmenten met de échte personen uit die tijd. De serie is geproduceerd door Arianna Huffington (oprichter The Huffington Post) en Matthew Carnahan (“House of Lies”).

 

Valley of the Boom
Vanaf 27 januari dagelijks om 21:00 op National Geographic

WWW.WEEK

De zes afleveringen van ‘Valley of the Boom’ worden van 27 januari tot en met 3 februari uitgezonden in de www.week op National Geographic. Tijdens de www.week gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. Ook wordt vooruitgekeken naar de digitale toekomst. Benieuwd welke tv-programma's er naast Valley of the Boom nog meer op de planning staan? 

YOUTUBE REVOLUTION
YouTube bestaat tien jaar. We kijken terug op die periode door de lens van 's werelds beroemdste uploadsite voor filmpjes. Zondag 27 januari om 20:00.

INSIDE THE INTERNET: 50 YEARS OF LIFE ONLINE
Nat Geo viert het 50-jarige bestaan van het web met een humoristische, nostalgische terugblik, maar I LOVE THE INTERNET besteedt ook serieus aandacht aan hoe het web alles heeft veranderd. Maandag 28 januari om 22:00. 

GENERAL MAGIC
In 1990 rolde een nieuw bedrijf genaamd General Magic uit bij Apple. Was het technische landschap wel klaar voor de innovaties van dit nieuwe bedrijf? Dinsdag 29 januari om 22:00. 

Valley of the Boom is vanaf 27 januari dagelijks te zien om 21:00 op National Geographic. 

Meer lezen over het internet en Silicon Valley? Kijk dan hier.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Televisie En Video
Tweede Wereld oorlog programmering
Televisie En Video
Het voorjaar op National Geographic
Televisie En Video
The Incredible Dr. Pol 10
Televisie En Video
Kijk dit in januari op National Geographic
Televisie En Video
Kerst 2020 op National Geographic

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.