Is dit de ultieme roadtrip door de Verenigde Staten?

Randal Olsen, een wetenschapper aan de Universiteit van Pennsylvania, noemt het de efficiëntste roadtrip aller tijden. Een reis door 48 staten!

Thursday, November 9, 2017,
Door Veerle Witte
Foto van Randal Olsen/Google Maps

Door verschillende algoritmes toe te passen op Google Maps, heeft Olson de ultieme roadtrip samengesteld, door 48 staten. Hawaii en Alaska vallen hierbij af. ‘We zullen enkel met de auto reizen, dus dat sluit Alaska uit (te ver), evenals Hawaï (daar moet je voor vliegen),’ zo legt hij uit op zijn blog. Het doel van de creatieve wetenschapper is alle 48 capitoolgebouwen te bezoeken, in iedere staatshoofdstad, op een zo efficiënt mogelijke wijze.

Tussen iedere hoofdstad berekende hij de ‘ware’ afstand, waarna hij de kortste route calculeerde. Zo kwam hij tot een reis van 21.420 kilometer langs de Amerikaanse staatshoofdsteden. ‘Uitgaande van geen verkeer en dat je in één stuk doorrijdt, zou je deze route in 8,5e dag kunnen rijden,’ schrijft hij. Een aantal weken of maanden is echter realistischer.

Een visualisatie van een genetisch algoritme dat de hier besproken roadtrip optimaliseert in Google Maps. Bron: randololsen.com

Er zit echter nog een dieperliggende gedachte van Olsen achter deze roadtrip. Met een combinatie van genetische algoritmes en Google Maps wil hij een concept introduceren om roadtrips te optimaliseren, voor reizigers met een beperkt budget. Op zijn blog legt hij uit hoe je dat zelf kunt doen. Je zal wellicht niet altijd de mooiste routes rijden, maar in ieder geval kosten voor benzine besparen!

Klik hier voor een interactieve versie van de route!

Lees meer